h i r d e t é s

Folytatódik a napsütés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Folytatódik a napsütés

2020. április 11. - 06:05

Sok napsütésre és nagyon kellemes időre készülhetünk- írja az Időjárás.hu

Délelőtt a napsütést csak kevés felhő zavarja, gyorsan melegszik a levegő. Csapadék nem lesz.

Délután sok napsütésre számíthatunk, emellett a gomolyfelhők is megnövekszenek. Ezekből csapadékra nem kell készülni. Mérsékelt marad a szél 17, 23 fokos csúcshőmérsékelteket mérhetünk. 

Vasárnap délelőtt napos, kellemes idő lesz csapadék nélkül.  Délután továbbra is sok napsütésre számíthatunk, a gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. Megélénkül a déli szél. 19, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet. 

Hétfőn délelőtt tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem lesz.  Délután általában erősen felhős lesz az ég, helyenként zápor is előfordulhat. Élénk lesz a délnyugati szél. 17, 22 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, kellemes időben lesz részünk. - írja a meteoklinika.hu

A következő napokban tartósabban várható, hogy emésztési panaszai fokozódnak. Ezek mérséklése érdekében lehetőleg kerülje a puffasztó ételek, mint például a karfiol, káposzta, kelbimbó fogyasztását, és inkább a sovány húsokat, valamint a halat részesítse előnyben. Rendszeresen gondoskodjon a folyadékpótlásról is, amennyiben viszont fáradtságot tapasztal, a kávét kerülje.

A nyárfa pollenje továbbra is magas koncentrációban van jelen a levegőben, a napos, száraz időben még több virágport bocsátanak ki a növények. Az allergiásoknak nem kedvez ez a humánmeteorológiai helyzet, ezért ha ön is érintett, akkor nem tanácsos a délutáni órákban a szabad levegőn tartózkodnia, és a tejtermékek fogyasztása is kerülendő.

A napos időben erős lesz az UV-sugárzás, a leégés veszélye az érzékeny, fehér bőrűeket fokozottan fenyegeti.

A közlekedésben elsősorban a napsütés lehet zavaró, emellett ingerlékeny, türelmetlen sofőrök is fokozhatják a balesetveszélyt, vezessen fokozott figyelemmel, és tartson nagyobb követési távolságot!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.