h i r d e t é s

Útra, csatornára és vezetékes ivóvízre kapott pénzt Esztergom, amelyet végül visszafizet az államnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Útra, csatornára és vezetékes ivóvízre kapott pénzt Esztergom, amelyet végül visszafizet az államnak

2020. augusztus 28. - 17:06

 

Na nem azért, mert időközben megoldódott az infrastruktúra fejlesztés, hanem "előre nem látható körülmények" miatt.

150 millió forint pályázati pénz és kamatai visszafizetéséről döntött a fideszes többség Esztergomban - Forrás: RTVE

Hogy konkrétan mik ezek az "előre nem látható körülmények", az nem derült ki. Ettől függetlenül vagy ezzel együtt a fideszes többség döntött és szavazott a kérdésben a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen.

Útra, csatornára és vezetékes vízre nyert a "Dunakanyar fővárosa" még 2016-ban 150 millió forint pályázati pénzt, amelyet nem sikerült elkölteni négy év alatt, annak dacára sem, hogy az így megvalósuló fejlesztések ígéretével kampányolt a körzetében Torma László, Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő. Mit ígért? A Csenkei út felújítását, kapacitásbővítést, vezetékes vizet és csatornát.

Úgy mondott le több mint 150 millió forintról Esztergom képviselőtestülete, hogy amikor szavaztak róla, azt sem tudták a fideszes képviselők, hogy ténylegesen mennyi pénzt kell visszafizetnie az önkormányzatnak. De nem is firtatták a dolot.

Aki arra szavazott, hogy Esztergom adjon vissza 150 millió forintot a kamataival együtt: Hernádi Ádám polgármester, Torma László, Szamárhegy FIDESZ-es képviselője, továbbá: Eck András, Tóth Tamás Béla, Simonné Cserép Krisztina, Erős Gábor, Dr. Alberti Péter, Heckel Zoltán, Bánhidy András, Tordainé Vida Katalin, Kovács Tamás

A visszafizetés ellen szavazott: Vargáné D. Györgyi, Bádi Gábor, Cserép János

Ismét bebizonyosodott, csak mese az, hogy Esztergomban a Fidesz-KDNP képviselői önálló akarattal rendelkező személyek volnának, akik az őket megválasztó polgárokat képviselik. Ha ez így volna, akkor harcolnának és lobbiznának a fejlesztési pénzekért, nem pedig szó nélkül megszavaznák korábban megnyert pénz visszafizetését.

Az RTVE videójából kivágtuk azt a néhány percet, amikor a szégyenletes döntést meghozták a saját városuk ellen:


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s