h i r d e t é s

Orbán az EU-n kívül képzeli el a magyarok jövőjét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán az EU-n kívül képzeli el a magyarok jövőjét

2020. december 05. - 09:41

 

Orbán ma újabb - meglehetősen egyértelmű - utalást tett arra, hol képzeli el Magyarország jövőjét: az Európai Unión kívül.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Túl sok uniós pénzt lopott, túl sokszor húzta ki a gyufát, túl sokszor akarta megállítani hazugságokkal Brüsszelt. Nemrég azt mondta, hogy a Nyugat már nem vonzó a magyaroknak, most meg az uniós mentőcsomagot vétózta meg, miközben orosz és kínai hiteleket vesz fel.

Az irány eddig is világos volt. Szent István a Nyugatot választotta, Orbán Keletet. A magyarok meg az Európai Uniót, ahonnan a belépésünk óta napi több mint 2 milliárdot kaptunk, hogy fejlődjünk. Történelmi esélyt kaptunk, hogy úgy éljünk, mint az osztrákok, vagy legalább felzárkózzunk hozzájuk, de itt csak egyvalami fejlődött: a korrupció, az viszont magasfokra. Nem véletlenül mondott nemet Orbán az Európai Ügyészségre. És most, hogy közeleg a Szájer-kormány bukása, nemet mond magára az Európai Unióra is. Ma már arról beszélt a rádióban, hogy az tudja hamarabb megvédeni a lakosságát, aki nincs benne az unióban.

Nem, Viktor! Te nem a lakosságot akarod védeni, hanem saját magadat. Az elszámoltatástól, az Európai Ügyészségtől, ezért léptetnéd ki az országot az EU-ból. Menekülsz. Abban bízol, hogy majd a keleti haverjaid megvédenek, de tévedsz. A magyaroktól senki se fog megvédeni. Mi maradunk Európában 2022 után is, te meg mehetsz oda, ahová a magadfajták valók.

 

Jakab Péter


 

Kommentek

h i r d e t é s