h i r d e t é s

Letiltotta az MSZP társelnökének nyílt levelét az MTI

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Letiltotta az MSZP társelnökének nyílt levelét az MTI

2020. december 05. - 10:13

Sérti az MTI-t a Kossuth Rádióra aggatott közszolgálati jelző, ezért letiltották az MSZP-társelnök Orbán Viktorhoz írt nyílt levelét

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

De kit sérthetett a levél lényege: „az álkeresztény erkölcs, amely a brüsszeli szexorgia helyszínén lógott az ereszcsatornán, droggal a hátizsákjában”?

Cenzúra! visszadobta a Magyar Távirati Iroda az MSZP társelnökének Orbán Viktorhoz írt nyílt levelét – írta az ellenzéki párt Facebook-bejegyzésében. 

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke olyan, a közéletet az elmúlt napokban különösen felkorbácsoló ügyekben fordult a politikában megszokott módon a miniszterelnökhöz, mint a lemondott fideszes EP-képviselő, Szájer József szex- és drogbotránya, a koronavírus-járvány okozta egészségügyi, szociális és gazdasági válság, és annak elégtelen kezelése.

"Azért nem közlik, mert nem tetszett nekik, hogy a Kossuth rádióra használtuk a »közszolgálati« kifejezést. Hivatkozásuk szerint ez sérti az MTI »jó hírét«, illetve »üzleti érdekét«. Megértjük, nem akartuk a fideszes-rezsim irányítása alatt álló »közmédiát« közszolgálatisággal vádolni" – fűzték hozzá a szocialisták.

Az állami hírügynökség, az MTI érdekes magyarázatából az nem derült ki, hogy milyen jó hírük, de ami még meglepőbb, miféle üzleti érdekük sérült volna. Az MSZP mindenesetre a Facebookon hozta nyilvánosságra az állami médiában gyakorlatilag zárttá tett nyílt levelet.

A dokumentumban Orbán Viktor szokásos interjúi sorából először a most pénteki bírálata olvasható:   

"Ön ma megint csak a saját választóihoz beszélt a – mi adónkból fizetett – »közszolgálati« rádióban! Szokás szerint Sorost, a migránsokat és az Európai Uniót szidta, és mellébeszélt".

A miniszerelnök, a kormány eljárását, magatartását bíráló mondatok közzététele ugyancsak nem idegen egy ellenzéki párttól, és az sem, ha szembesíti ezzel őt. Mint azt Tóth Bertalan tette, így:

"Ön megint torzít, hamisít, csúsztat – szokás szerint! És ami a főbűn, szégyent hoznak Magyarországra, a magyar emberekre! Megértem, hogy nem akart arról beszélni, hogy a Fidesz-rezsim álkeresztény erkölcse egy brüsszeli szexorgia helyszínén lógott az ereszcsatornán, droggal a hátizsákjában. Erre valóban nehéz szavakat találni."

A nyílt levél záró mondataiban az MSZP társelnöke a felelősség kérdését feszegette, ám nem az MTI-ét, hanem Orbánét: 

"Minden késlekedéssel töltött percért, minden elhalasztott intézkedésért és blöffért Önt terheli a felelősség! Felelős kormányzást vár el Magyarország és Európa is! Tegye a dolgát végre!" (nepszava.hu)