h i r d e t é s

A szoláriumozás pozitív hatásai

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A szoláriumozás pozitív hatásai

2021. január 25. - 08:49

 

A túlzásba vitt szoláriumozásnak, akárcsak a túlzásba vitt napozásnak több káros hatása is van a bőrre. Aki nem hiszi, rengeteget olvashat erről az interneten, hiszen az ilyen cikkekkel Dunát lehetne rekeszteni. Azokból az írásokból viszont már jóval kevesebb akad, amiben kifejtik, hogy a mértékletes szolizásnak milyen pozitív hatásai vannak, ezért mi most górcső alá vesszük ezeket!

Forrás: hollandimpex.hu

Oldja a stresszt és csökkenti a depresszió tüneteit

Főként a téli szezonban tör elő a legtöbbekből a depresszió, ami nem meglepő annak fényében, hogy egyre rövidebbek a nappalok, és még a hideggel is meg kell küzdeni. Erre nyújt gyógyírt a rendszeres, ugyanakkor mértékletes szoláriumhasználat, hiszen a fénnyel gyógyítás, vagyis a fényterápia már egy jól ismert és bevált eszköz a stressz és a depresszió tüneteinek enyhítésére, de a szoli melege szintén jó hatással van a kedélyállapotra.

Szépíti a bőrt

Az igaz, hogy a napbarnított bőr szebbnek és egészségesebbnek tűnik, de a szolárium által kibocsátott ultraibolya sugaraknak más előnyös hatása is van a bőrre.

Ugyanis az ultraibolya sugarak gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, valamint pusztítják a pattanások kialakulásáért felelős gyulladáskeltő baktériumokat is.

Továbbá a szoláriumozással szabályozni lehet a zsíros bőr faggyútermelődését, és enyhíteni az ekcéma tüneteit.

Persze nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a szoláriumozásnak nem csupán pozitív hatásai vannak, de szerencsére a negatívak ellen hatékonyan felléphetünk, ha szolizás előtt erre való kozmetikumokat használunk.

A mértékletes szoláriumhasználat jó hatással van az immunrendszerre

Az immunrendszerre szintén a már fentebb említett ultraibolya sugarak hatnak, hiszen ezek aktiválják a fehérvérsejteket. A fehérvérsejtekről tudni kell, hogy az immunrendszer fő sejtjei, elsődleges feladatuk, hogy megvédjék a szervezetünket a baktériumoktól és a fertőző betegségektől.

Szoláriummal felkészíthetjük a bőrt a napozásra

Nyaralás előtt nem mindenkinek jut eszébe ellátogatni egy szoláriumszalonba, hiszen a tervek szerint majd a vízparton kapja meg a bőr a szép barna színt. Vannak olyan bőrtípussal rendelkezők, akik ezt probléma nélkül tudják kivitelezni, azonban az érzékeny és nagyon világos bőrszínűek jó eséllyel rákvörösre fognak sülni egy hosszabb napozás után.

Azonban, ha az érzékeny bőrrel rendelkezők megfelelően előkészítik a bőrüket a napozásra, akkor számos kellemetlenségtől kímélhetik meg magukat. Persze az előkészítés sem azt jelenti, hogy rögtön 10 perces fényfürdővel kell kezdeni, hanem fokozatosan, 2 percről indulva lépcsőzetesen lehet emelni a percszámot. Emellett persze sose felejtsük el magunkat bekenni a megfelelő szolikrémmel, hogy a szolizásnak csakis a jótékony hatásait érezhessük.

Ha te is szeretnél ilyen szolikrémeket beszerezni, nézz szét a Hollandimpex oldalán, és rendeld meg a választott krémeket!


 

Kommentek

h i r d e t é s