h i r d e t é s

Megfékezték a szentendrei áruháztüzet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Megfékezték a szentendrei áruháztüzet

2021. április 08. - 06:05

 

A tűzoltók megfékezték a szentendrei áruház raktárában keletkezett tüzet, amely már veszélyeztette a környező üzleteket és egy benzinkutat.

Darázs Ágnes elmondta, hogy a Dunakanyar körúti áruház raktárában keletkezett tűz továbbterjedt, s már körülbelül 2-3 ezer négyzetméteren égett az épület belső része és a tetőszerkezete.


MTI/Lakatos Péter

Hozzátette, hogy a tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, nagy erőkkel oltották a lángokat, közel 70 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt az oltásban, akiknek sikerült körülhatárolni a tüzet.

A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem mobil laborja is és megállapította, hogy a lakosságra ártalmas mennyiségű veszélyes anyag nem került a levegőbe - fűzte hozzá a helyettes szóvivő.


Fotó: MTI/Lakatos Péter

A katasztrófavédelem honlapjának szerda éjjeli tájékoztatása szerint az oltásban részt vettek a szentendrei, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, továbbá a szentendrei, a leányfalui, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni és a rózsadombi önkéntes tűzoltók. Összesen 24 egység, 71 tűzoltója oltotta a lángokat: 16 járművel, 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó.


 

Kommentek

h i r d e t é s