h i r d e t é s

A rendőrség elkobozta a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A rendőrség elkobozta a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

2021. május 06. - 07:50

 

A hatezres kisváros ellenzéki vezetője, Kovács Mihály (Élhetőbb Városért) tett feljelentést korábban közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt.

Sümegi városháza - Forrás: Google Streetview

A Pécsi Járásbíróság elkobozta a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjének, Szabó Krisztinának hamis érettségi bizonyítványát, írja a Magyar Hang.

Magyar Narancs korábban arról írt, hogy a rendőrség még tavaly foglalta le egy házkutatás során Szabó Krisztina – aki a város fideszes polgármesterének, Végh Lászlónak az élettársa – érettségi bizonyítványát. A gyanú szerint ugyanis 2011-ben, majd 2018-ban is jelentkezett egyetemi képzésre, ám ezekhez hamis érettségi bizonyítványt nyújtott be.

A nyomozás idén február 17-én lezárult, és minden kétséget kizáróan megállapította, hogy az érettségi bizonyítvány valóban hamis, írja a lap. A Magyar Narancs korábbi cikke szerint mindezek ellenére két héttel később, március 2-án, mint a sümegi kistérség vezetője, Végh László 861 ezer forintról több mint 1,6 millió forintra emelte meg élettársa fizetését. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s