fbpx Sokkolót kapnak a rendőrök | CIVILHETES

h i r d e t é s

Sokkolót kapnak a rendőrök

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sokkolót kapnak a rendőrök

2021. május 18. - 20:14

 

Az egyenruhások új eszközzel ártalmatlaníthatják a bűnözőket.

Forrás: Vimeo

Akár öt méterről is mozgásképtelenné teheti a célszemélyt az a sokkoló, amellyel hamarosan felszerelik a magyar rendőröket - írja a kaliberinfo.hu.

A portál korábbi értesüléseit megerősítette a rendőrség hivatalos válasza is. Eszerint az eszközbeszerzés ütemének, illetve a beszerzett eszközök mennyiségének megfelelően lesznek felszerelve a közterületi szolgálatot ellátó zsaruk. 

A közlés szerint a TASER X2 elektródkilövő sokkolót fogják rendszeresíteni. Az eszközt az amerikai Axon Inc. gyártja és számos rendvédelmi szervnél alkalmazzák világszerte - így köztük sok uniós tagállamban. Az eszköz lehetővé teszi a hibázás esetén a második lövést, vagy 2 jó lövéssel akár két célpont egyidejű sokkolását is. Emellett kilövés nélkül, kontakt sokkolóként ugyancsak alkalmazható. A két elektród becsapódási pontját külön lézerpontok jelzik, így könnyítve azt meg, hogy mindkét elektróda találata a célszemély testén legyen. A Taser X2 hatótávolsága kb. 5 méter, töltött tömege 460 gramm, amerikai kiskereskedelmi ára 1400-1500 dollár (ez nagyjából 400-430 ezer forint - a szerk.) körüli, egy kettes csomag kilövőfej ára kb. 80 dollár (ami közel 23 ezer forint - a szerk.) (nepszava.hu)


TASER X2
Forrás: Népszava

 

h i r d e t é s

Kommentek