h i r d e t é s

Nyakunka szakadhat az eső és a szél is ellenünk dolgozik ma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyakunka szakadhat az eső és a szél is ellenünk dolgozik ma

2019. április 23. - 06:08

 

A keddi csapadékos, kellemetlen időt követően ismét visszatér a meleg, csütörtökön és pénteken 25 foknál is melegebb lehet! Aztán jön a hidegfront... - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay. com

Délután általában erősen felhős, borult időre van kilátás. Többfelé várható eső, zápor. Az erős délkeleti szelet néhol egy-egy viharos lökés is kísérheti. A csúcshőmérséklet 11, 18 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Kedden délelőtt délnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, egyre többfelé várható eső, zápor. - írja a meteoklinika.hu

Kedden országszerte kettősfronti hatásra számíthatunk, de keleten ez mérsékeltebben jelentkezik. A hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.

Kedden kettősfronti hatás várható a Kárpát-medence területén, és egész nap ez határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, legintenzívebben a frontra és a szélre érzékenyeknél, de akár akkor is, ha frontátvonulásokkor általában nem tapasztal markáns hatásokat. A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Amennyiben hajlamos rá, akkor önnél is gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet. Erősítse immunrendszerét hiszen a fokozott igénybevétel hatására fogékonyabbá válhat a kórokozókkal szemben.

Az étkezés során kerülje most a nehéz, zsíros ételeket, a puffasztó zöldségeket. A gyomrot kímélő, vitamindús fogásokat válassza: a húsvéti nagy étkezések után most egyébként is pihentetni kell az emésztőrendszerét.

Országszerte gyakran lesz erős a szél, ami az álmatlanságon kívül ingerültséget, a gyerekeknél figyelmetlenséget, nehezen kezelhetőséget is kiválthat. A szél ráadásul jelentősen csökkenti a hőérzetet, a szabadban most kifejezetten alacsony a komfortérzet.

A légszennyezettség alacsony, a levegőminőségben nem várható romlás.

A közlekedés során az élénk, erős szél nagymértékben ronthat a menetstabilitáson, és ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessen óvatosan! Tartson nagyobb követési távolságot, és nedves útszakaszokra is fel kell készülni.

Vezető tünet a mai napon: légszomj, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, stressz.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s