h i r d e t é s

Nyári időt hoz a hétvége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyári időt hoz a hétvége

2022. május 14. - 04:47

 

Hétvégén megnyugszik a légkör, így kellemes időre számíthatunk számottevő csapadék nélkül.

Szombaton mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de időnként felhők zavarhatják a napsütést, viszont számottevő csapadék sehol sem várható. Sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet, mely napkelte után gyorsan feloszlik majd. Reggel 7-17 fokot mérhetünk, a kevésbé felhős hidegre érzékeny tájakon csökkenhet 10 fok alá a hőmérséklet. Délután 24-29 fokra számíthatunk.

Vasárnap sokat fog sütni a nap, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Helyenként élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. A reggeli 7-16 fokot követően délután 25 és 31 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

A folytatásban is hasonló idő várható pár napig, változás legközelebb kedden történhet.

Orvosmeteorológia

Szombaton időjárási front nem lesz térségünkben, így jelentősen javul a humánmeteorológiai helyzet. A szellemi, valamint a fizikai munkavégző képesség is jobb lesz.

Viszont akik rendkívül érzékenyek a meleg időre, ők migrént, dekoncentráltságot, tompaságot, fáradékonyságot tapasztalhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, kellemes idő lesz a szabadtéri programokhoz.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! 11 és 15 óra között az UV-sugárzás a napos időben erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s