h i r d e t é s

Nyomoz a rendőrség Mohács polgármestere ellen, aki szerint a város járványgócponttá vált

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyomoz a rendőrség Mohács polgármestere ellen, aki szerint a város járványgócponttá vált

2020. március 29. - 15:35

 

Közveszéllyel fenyegetés miatt indult eljárás Csorbai Ferenc ellen.

Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere - Forrás: pecsistop.hu

Feljelentés alapján nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere ellen a város rendőrsége - erősítette meg a 444 érdeklődésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tájékoztatásuk szerint a mohácsi rendőrkapitányság a nyomozás elrendelése után kérte kizárását, így az eljáró szerv kijelölése még folyamatban van. 

Arról a Pécsi Újság számolt be, hogy Mohács polgármesterét egy budapesti magánszemély jelentette fel azután, hogy Csorbai Ferenc arról beszélt, városa járványgócponttá vált. A városvezető ezt arra alapozta, hogy a városban találtak egy igazolt fertőzöttet, akinek „az elmúlt két hétben a százat meghaladó számú kontaktja volt”. Úgy vélekedett, ezért a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. A polgármester a járványügyi tapasztalatok alapján arra következtetett, hogy ilyen esetben hirtelen nagy számú megbetegedés is várható.

Pénteken Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján tagadta, hogy Mohácson gócpont alakult ki, mivel elmondása szerint az országban egyenletesen oszlanak el a koronavírusos betegek. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s