h i r d e t é s

Nyomoznak Hadházy Ákos ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyomoznak Hadházy Ákos ellen

2018. január 07. - 07:48

 

Becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt nyomozás indult annak a feljelentésnek nyomán, amelyet a kormány az LMP-s Hadházy Ákos nemzeti konzultációval kapcsolatos kijelentése miatt tett – tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A KNYF tájékoztatása szerint a nyomozás határideje 2018. február 13.

Emlékezetes, a kormány decemberben jelezte: feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt. Lépésüket azzal indokolták, hogy „Hadházy Ákos és képviselőtársa valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra”. Az LMP-s politikus ugyanis azt állította novemberben, kilencvenkilenc százalékig biztos benne, hogy „kamu” a kormány által akkor bemondott szám, és nem éri el az 1,7 milliót a visszaküldött ívek száma. „Ha a dobozok számát nézem, és tényleg valódi ívek voltak bennük, akkor lehet, hogy láttam 900 ezer ívet. Rendkívül zavarba ejtő volt, hogy az egyik helyszínen sem volt egyetlenegy kockás papír vagy valamilyen nyilvántartás” – nyilatkozta a képviselő azt követően, hogy nagyon rövid időre három helyszínen is betekinthetett az ívekbe. A betekintés után Hadházy egy olyan hangfelvételt is nyilvánosságra hozott, amelyből az derült ki: a helyszínen jelen lévő egyik ügyintéző szerint november 13-ig legfeljebb 400 ezer ív érkezett be. Pedig a konzultációt szervező Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára november 14-én már egymillió ívről beszélt.

– Minden ilyen ügynek örülök, hiszen felhívja a nyilvánosság figyelmét arra, hogyan manipulálta a kormány ezt a konzultációnak nevezett csalássorozatot – kommentálta Hadházy Ákost a tényt, hogy nyomozás indult az ügyben. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s