h i r d e t é s

Nyugat felől havazás jön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nyugat felől havazás jön

2015. február 09. - 08:09
0 komment

Észak felől egy gyorsan mozgó hidegfront érte el a Kárpát-medencét, mögötte több fokkal hidegebb levegő érkezik.

Ez többfelé okoz hózáporokat, az sem kizárt, hogy egy-egy helyen megdörren az ég. Hétfőn már melegfronti felhőzet úszik fölénk, emiatt lesz nyugaton kiterjedt havazás, majd havas eső.

Eleinte derült lesz az ég, majd északnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, a Tiszántúlon várható még többórás napsütés. A késő délelőtti óráktól a Duna vonaláig egyre többfelé várható havazás, másutt estig legfeljebb jelentéktelen hószállingózás lehet. 5 cm-t meghaladó friss hóréteg kialakulására a Dunántúlon számíthatunk több megyében, sőt a Bakonyban akár a 10 cm-t is meghaladhatja. Estétől a Kisalföldön az enyhülés hatására már havas eső, eső is előfordul. Napközben kevesebb helyen lesz erős az északnyugati szél.A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között valószínű, késő este -2, +2 fok várható nyugaton a magasabb értékekkel.

A hidegfront után hétfőn északnyugat felől havazás

Gyorsan váltják egymást a frontok. Éppen hogy elhagyja térségünket a vasárnapi hidegfront, nyomában hétfőn már északnyugat felől egy felvonuló melegfronti felhőzetből várható a havazás. Akár 10 cm-t meghaladó hó is hullhat, legjobb eséllyel a Dunántúl nyugati felén.

 

met.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s