h i r d e t é s

Nyugaton elkezdődik a lehűlés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyugaton elkezdődik a lehűlés

2015. szeptember 19. - 07:58
0 komment

 

Szombaton változóan felhős lesz az ég, főleg nyugaton zápor, zivatar is kialakulhat.

Nyugaton már elkezdődik a lehűlés. Keleten még kitart a szeptemberi kánikula. Vasárnap tovább csökken a hőmérséklet és kiadós csapadék is hullhat. A hétvégén átvonuló hidegfrontnak köszönhetően a jövő hét elején 20 fok körüli maximumokra van kilátás.

Részletes előrejelzés

Szeptember 18-n ismét rekord meleg. Pécs Egyetemencsupán 21,1 fokig süllyedt a hőmérséklet, fél fokkal megdöntve Pannonhalma 1947-ben mért 20,6 fokos minimum hőmérsékleti rekordját.

Szintén megdőlt a napi melegrekord is. A régi 35.0 fok volt, amit 1947-ben Putnokon mértek, most az Alföld déli és keleti részén többfelé 36 fokot regisztráltak, sőt Körösszakálon 37.2 fok volt a hőmérsékleti maximum (OMSZ).

Ma délelőtt változóan felhős lesz az ég, nyugaton és északon lehet több felhő, helyenként zápor kialakulhat. Délután nyugaton számithatunk több felhőre és helyenként zápor, néhol zivatar várható. Keleten és délen több órás napsütésre lehet számítani. Az északnyugati, északi szél megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet nyugaton 23, 26, másutt 27, 33 fok között várható.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Vasárnap mindössze az ország keleti felében várható néhány órás napsütés. Nyugaton erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, záporeső, elszórtan zivatar is előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 17, 29 fok várható, nyugaton lesz a hűvösebb.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, helyenként várható rövid ideig napsütés. Sokfelé alakul ki eső, záporeső. Elszórtan zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 23 fok között alakul.

Kedden változóan felhős lesz az ég, elszórtan eső, záporeső kialakulhat. Élénk lesz az északkeleti szél. Kora délután 18, 22 fok várható.

Szerdán a napsütést kisebb felhősödés zavarja, csapadék nem várható. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett átmeneti felhősödés lehet, csapadék nem alakul ki. Megélénkül a délkeleti szél. 22, 27 fokra melegszik a levegő.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s