h i r d e t é s

Nyugaton gyenge hidegfront frissíti fel a levegőt!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nyugaton gyenge hidegfront frissíti fel a levegőt!

2018. augusztus 14. - 06:23

 

Kedden főleg a Dunántúlon alakulnak ki záporok, zivatarok.  - írja az Időjárás.hu

Nyugaton 30 fok alatt maradnak a legmagasabb hőmérsékleti értékek, keleten viszont helyenként a 35 fokot is elérjük.

Délelőtt keleten több órára kisüt a nap, nyugaton időnként erősen megnövekszik a felhőzet és helyenként zápor, zivatar alakul ki.

Délután a Dunántúlon időnként erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan zápor, zivatar várható. Másutt a napsütést időnként zavarják felhők és néhol  várható zápor, zivatar. Megélénkül a délnyugati, később a nyugati, északnyugati szél, zivatar környezetében erős-viharos széllökés is lehet.

Kora délután nyugaton 26, 29 fok, másutt 30, 35 fok várható.

Orvosmeteorológia

Kedden nyugat felől egy gyenge hidegfront ér el bennünket. - írja a meteoklinika.hu

Felfrissülést csak nyugaton okoz, másutt marad a hőség. A Dunántúlon élők és a hidegfrontra fokozottan érzékenyek görcsös fejfájást és kopásos eredetű ízületi bántalmakat tapasztalhatnak. Tüneteinek enyhítésére fogyasszon csalánteát és fokozza a napi magnéziumbevitelt. Az ország más részein a nagy meleg miatt többeknél migrénes fejfájás jelentkezhet, amely a következő napokban még intenzívebb lehet. Figyeljen a fokozott folyadékbevitelre és lehetőség szerint pihenjen le. A melegedő időben fáradékonyabbá válhat, élénkítőül még a délelőtt folyamán fogyasszon el egy csésze zöld teát, kerülje a kávé fogyasztást.

Az időjárás sokunkat csábít a szabadba. Az UV-sugárzás keleten erős lesz. Amennyiben a délutáni órákat a szabadban tölti fennáll a napszúrás és a leégés veszélye. Kenje bőrét magas faktorszámú fényvédőkrémmel, viseljen szalmakalapot. Strandolás közben ügyeljen bőrének folyamatos újra krémezésére. Nem minden esetben érzékeli a szomjúságot, ezért fontos, hogy odafigyeljen arra, hogy rendszeresen igyon meg egy pohár vizet vagy limonádét. Figyeljen étkezésére, fogyasszon több zöldséget és gyümölcsöt, ezáltal fokozza a vitaminbevitelt és erősíti immunrendszerét.

Az allergiások nehéz napok előtt állnak: a meleg időben romlik a pollenhelyzet, nő a pollenterhelés. Az allergiások körében tüsszögés, szemviszketés és orrfolyás jelentkezhet és ezek a tünetek a meleg időben fel is erősödhetnek. Panaszai enyhítésére javasolt a gyakoribb haj-, és kézmosás és a sűrűbb porszívózás.

A közlekedésben keleten az erős napsugárzás és a tompa reflexek okozhatnak problémát. Vezetés közben viseljen napszemüveget még kora este is, hiszen a lemenő nap fénye is vakítóan hathat. A fejfájás és a tompább reflexek fokozzák a balesetveszélyt, vezessen óvatosan és figyelmesen! Nyugaton a záporoktól, zivataroktól nedves útfelületek érdemelnek kiemelt figyelmet.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s