h i r d e t é s

Nyugaton hó, keleten napsütés, szél mindenhol

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyugaton hó, keleten napsütés, szél mindenhol

2022. január 23. - 05:35

 

Vasárnap is a Dunántúlon van esély hószállingózásra, havazásra, máshol inkább a napsütés lesz jellemző.

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, ott helyenként lehet havazás, hószállingózás. 
A Nyugat-Dunántúlon akár tartós havazás is lehet, néhol átmeneti havas eső, eső sem kizárt. Keleten változóan felhős idő lesz a jellemző, helyenként hózápor kialakulhat, majd estére, késő estére kiderül az ég. Az északi, északnyugati szél a Tiszántúlon megerősödik meg, néhol viharossá fokozódik. Az északkeleti határ környékén és a Dunántúli-középhegységben hófúvás is előfordulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és -8 fok közé hűl le a levegő, de néhol ennél hidegebb is lehet.

Hétfőn eleinte a nyugati határ mentén szállingózhat a hó, az ország többi részén derült, gyengén felhős, száraz idő várható. A légmozgás mérséklődik. A minimumok -10, -2 fok között alakulnak, de a hóval borított tájakon -10, északkeleten -15 fok alatt alakulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet pedig -5 és +2 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap gyenge melegfronti tüneteket tapasztalhatunk. Fejfájás, görcsös fejfájás, alvásprobléma jelentkezhet.

A reggeli erős fagy fokozhatja a reumatikus és kopásos ízületi fájdalmakat.

A szeles idő ezen tüneteket felerősítheti, a hőérzetet pedig csökkenti, hatására ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

A középső tájakon várható a legtöbb napsütés, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s