h i r d e t é s

Nyugaton ma egy hűvösebb napra lehet készülni

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nyugaton ma egy hűvösebb napra lehet készülni

2018. július 11. - 06:26

 

Szerdán egy hidegfront hatására átmenetileg felhősebb és főleg nyugaton hűvösebb időre számíthatunk, szórványosan alakul ki eső, zápor, néhol zivatar.  - írja az Időjárás.hu

Olvasónk, Anett felvétele

A folytatásban visszatér a meleg, nyári időjárás.

Délelőtt keleten is megnövekszik a felhőzet és a zömében erősen felhős égből szórványosan alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar.

Délután zömében erősen felhős lesz az ég és elszórtan eső, zápor, zivatar várható. Élénk lesz az északnyugati szél.

Kora délután 20, 29 fok várható, délkeleten lesz a melegebb, nyugaton a hűvösebb.

Orvosmeteorológia

délelőtt keleten is megnövekszik a felhőzet és a zömében erősen felhős égből szórványosan alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar. Délután zömében erősen felhős lesz az ég és elszórtan eső, zápor, zivatar várható. Élénk lesz az északnyugati szél. Kora délután 20, 29 fok várható, délkeleten lesz a melegebb, nyugaton a hűvösebb. - írja a meteoklinika.hu

A Dunántúlon érvényesülő hidegfronti hatás következtében görcsös fejfájása jelentkezhet, amely megnehezítheti a napját. A tüneteinek enyhítésére növelje meg folyadékbevitelét és fogyasszon borsmenta teát. A fejfájás mellett görcsös hasfájást és izomgörcsöt tapasztalhat. Fontos, hogy figyeljen oda az étkezéseire, kerülje a nehéz, magas zsírtartalmú ételeket, helyezze előtérbe a tojást, szárnyas húsokat és az olajos magvakat. Ízületi bántalmainak enyhítésére emelje meg a napi magnézium bevitelét. A szívbetegek állapota romolhat, megnő az infarktus kialakulásának kockázta. Amennyiben szívbeteg pihenjen többet és kerülje a fizikai terhelést.

A Dunántúlon a front hatására borult, tartósan esős lesz az idő, a keleti területeken ezzel szemben az időnként megnövekvő felhőzetből csak szórványos csapadék várható. A Dunántúlon az időjárás szabadtéri programoknak nem kedvez, ha útnak indul az esernyőjét semmiképp se felejtse otthon. Az ország más részein a kiránduló időt az időnként kialakuló záporok, zivatarok zavarhatják. A légúti megbetegedéssel küzdőknél a fülledt időben légszomj jelentkezhet, emiatt zivatarok idején maradjon otthon és pihenjen le.

Az UV – sugárzás tekintetében nagy területi különbségek rajzolódnak ki: a felhős, esős Dunántúli területeken gyenge, míg a Tiszántúlon erős vagy nagyon erős lesz az UV – sugárzás mértéke. A napos tájakon a napszúrás elkerülése és szemének védelme érdekében használjon szalmalakalapot és UV szűrős napszemüveget. Figyeljen a fokozott folyadékbevitelre és az ásványi sók pótlására.

A pollenhelyzet a csapadékos tájakon javul, viszont a meleg, napos területeken nem csökken jelentősen a pollenterhelés és nem enyhülnek az allergiások panaszai. A szellőztetést vagy a kora reggeli vagy az esti órákban végezze.

A közlekedésben zivatarokra számíthat. A tartós eső és a rövidebb ideig tartó záporok, zivatarok egyaránt veszélyt jelenthetnek a közlekedés során. A nedvessé vált utakon megnőhet a féktáv, a baleset elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban. Az intenzív zivatarokat kísérő felhőszakadásban hirtelen lecsökkenhet a látástáv és az időnként megerősödő oldalszélben romolhat a menetstabilitás, vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s