h i r d e t é s

Nyugdíjasok kérlelik a kormányfőt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyugdíjasok kérlelik a kormányfőt

2017. május 22. - 19:12

 

A nyugdíjasok szakszervezetének egyesülete azt kérte Aleksandar Vučić megválasztott szerb elnöktől, javasolja a szerb kormánynak, hogy állítsák vissza a nyugdíjakat a korábbi szintre, s térítsék meg a nyugdíjasoknak azt, amit elvettek tőlük. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

Szerbia alkotmánya szerint új tisztségében kevesebb hatásköre lesz a politikai folyamatokban, mint az eddig végzett munka során, de ezért sokkal felelősségteljesebb lesz.

Ezért kérjük Önt, hogy használja fel tekintélyét, legitimitását és befolyását, s ajánlja a leendő kormányfőnek, akit kétségtelenül Ön fog kiválasztani,

hogy javasolja a nyugdíjasok diszkriminálásának eltörlését, s térítsék vissza nekik mindazt, amit eddig elvettek tőlük

 – áll a nyugdíjas-szakszervezet Vučićhoz intézett levelében, amit a Vajdaság Ma honlapja közölt.

A levél szerint Vučić, akinek május végéig kell átvennie az államfői megbízatást,

ezzel megmutatná, hogy új tisztségében is egységesen akar tevékenykedni, hogy fontos számára a jogrend megőrzése és az alkotmányos értékek védelme.

A közszféra béreit, valamint a 25 ezer dinárnál magasabb nyugdíjakat több mint tíz százalékkal csökkentették 2014 novemberében a költségvetési takarékossági intézkedések miatt.

Azóta két alkalommal növelték néhány százalékkal ezeket a kifizetéseket.

Vučić bejelentette, néhány hónap múlva meghozzák a közszféra béreinek valószínűleg 10 százalékos emeléséről szóló határozatot, valamint a nyugdíjakat is jelentős mértékben növelni fogják.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s