h i r d e t é s


Nyugodt őszi időre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyugodt őszi időre számíthatunk

2017. szeptember 29. - 05:17

 

Pénteken zömében kissé felhős, derült időre lehet számítani, csapadék nem várható. - írja az Időjárás.hu.

A folytatásban is marad a több-kevesebb napsütéssel jellemezhető időjárás, a reggelek egyre hűvösebbek lesznek!

Délelőtt derült, helyenként felhősebb idő várható, csapadék nem alakul ki.

Délután kissé felhős, derült időre lehet számítani, csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz a keleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

A hétvége időjárása

Szombaton a reggeli párásság megszűnését követően kissé-közepesen felhős időre lehet számítani, csapadék nem várható. A keleti szél mérsékelt lesz. 15, 19 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap a reggeli párásság megszűnését követően kissé felhős, napos idő várható, csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. Kora délután 14, 19 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem érkezik front. Reggeli órák hűvösnek ígérkeznek, elsősorban az ízületi panaszokkal élők ébredhetnek nyűgösen, végtagfájdalmaik erősödhetnek. - írja a meteoklinika.hu.

A ködös, nyirkos tájakon a panaszok még tovább fokozódhatnak. Ha ilyen tünetektől szenved, akkor a sajgó ízületeket tornáztassa meg kissé, kímélő átmozgatással mérsékelheti a tüneteket, de akár almaecetes borogatást is alkalmazhat.

A napsütéses órák viszont jótékonyan hatnak a közérzetünkre, hangulatunkra. A napos tájakon a szabadban emelkedik a hőérzetünk. A jelentősebb napi hőingás miatt öltözzünk rétegesen! Az időjárás kedvez a szabadtéri programokhoz, a kellemes délutáni hőmérsékletben sétáljunk egyet!

Az őszi időszakban különösen fontos immunrendszer erősítése: sok zöldségfélét, gyümölcsöt fogyasszon, ezen kívül a vitaminokat már ajánlott étrendkiegészítőként is magunkhoz venni. A C-vitamin, a magnézium, valamint a B-vitaminok elengedhetetlenek szervezetünk erősítésében.

A pollenek koncentrációja alacsony marad. A nagyvárosokban időnként megemelkedik a szállópor koncentrációja. Az UV sugárzás a közepes szintet érheti el.

Az utakon reggel ködfoltokkal találkozhatnak a vezetők, és az ebből kicsapódó nedvesség síkossá, csúszóssá is teheti az utakat, szükséges az óvatosabb vezetés. Arra is készüljön fel, hogy megnyúlik a reflexidő, csökken a koncentrálóképesség, ez pedig tovább növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;