h i r d e t é s

Okosotthonos megoldások egyszerűen

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Okosotthonos megoldások egyszerűen

2023. július 24. - 10:11

Ma már számos megszokott szerelvény (csatlakozóaljzatok, fényerő-szabályozók, redőnyszabályozók) intelligens változata kínál szerteágazó, izgalmas felhasználási lehetőségeket az okosotthonokban. Ebben a cikkben ezek közül szeretnék néhányat számba venni összegyűjtve az okos megoldásokkal járó előnyöket.

Forrás: vilszershop.hu

Intelligens csatlakozóaljzatok

A Vilszershop Kapcsolók, szerelvények kínálatában is megtalálható intelligens csatlakozóaljzatok lehetővé teszik az energiaveszteség minimalizálását azáltal, hogy kikapcsolják azokat az eszközöket, amelyek éppen nincsenek használatban. Így nemcsak pénzt takaríthat meg, hanem hozzájárulhat a fenntartható jövőhöz is.

Az intelligens csatlakozóaljzatok segítségével programozhatja eszközei ki- és bekapcsolását előre meghatározott időpontokban, az Ön és családja napi rutinjához igazodva. Segítségével könnyedén megoldható, hogy a kávéfőző reggel automatikusan elinduljon, vagy éjszaka minden fény kikapcsoljon a lakásban.

A különböző okosotthon-alkalmazások segítségével távolról is vezérelheti a csatlakozóaljzatokat. Így például bármikor bekapcsolhatja a klímaberendezést mielőtt hazaérkezik, hogy kellemes hőmérséklet várja.

Intelligens fényerő-szabályozás

Az intelligens fényerő-szabályozókkal könnyedén beállíthatja a világítás intenzitását és színhőmérsékletét az adott hangulathoz illeszkedve, de a fényviszonyokat a napi rutinjához is igazíthatja.

Az okos fényerő-szabályozók lehetővé teszik a fényerő szabályozását és beállítását a valós időjárási körülményekhez, a természetes fényhez vagy az otthonban érzékelt mozgáshoz igazodva. Ez segít optimalizálni az energiafelhasználást.

Az okosotthon-alkalmazásokat használva bármikor távolról vezérelheti a fényerő-szabályozókat, így például bekapcsolhatja a fényeket, mielőtt hazaérkezik, vagy ellenőrizheti, hogy mindent lekapcsolt-e távozás előtt.

Intelligens redőnyszabályozó

Az okos redőnyszabályozók lehetővé teszik a redőnyök távoli vezérlését, így nem kell kézzel állítgatni őket. A napfényszenzorok segítségével automatikusan fel- és lehúzhatja a redőnyöket az időjárási viszonyoknak megfelelően.

Az intelligens redőnyszabályozók segíthetnek szimulálni az otthoni jelenlétet, amikor Ön távol van, ezáltal megtévesztve az esetleges betörőket. Emellett védelmet nyújthatnak a túlzott napsugárzás, a hő vagy a zaj ellen is.

Az okos redőnyszabályozók az időjáráshoz és napszakhoz igazodva optimalizálják a belső hőmérsékletet, így csökkenthetik a fűtési- és hűtési költségeket.

Ezek a felhasználási lehetőségek csak néhány példát mutatnak az okosotthon-eszközök sokoldalúságára. Az intelligens csatlakozóaljzatok, az intelligens fényerő-szabályozók és az intelligens redőnyszabályozók mind segítenek a komfort, a kényelem, az energiahatékonyság és az otthoni biztonság maximalizálásában.