h i r d e t é s

Októbertől ez lesz minden iskolában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Októbertől ez lesz minden iskolában

2020. szeptember 16. - 08:20

 

A járványügyi intézkedések betartását, valamint a megfelelő tisztító- és fertőtlenítőszerek, kézfertőtlenítők, folyékony szappanok, papír kéztörlők meglétét is szúrópróbaszerűen ellenőrzik az oktatási intézményekben a járási, valamint fővárosi kerületi hivatalok.

A kép illusztráció! - Forrás: AFP / vg.hu

Az iskoláknak a központi ajánlás alapján mindenhol saját intézkedési tervet kellett kidolgozniuk. Az állam biztosította a tanévkezdéshez szükséges fertőtlenítőszer-mennyiséget, és októbertől minden iskolában biztosított lesz a lázmérés is - írta keddi lapszámában a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott tájékoztatás alapján.

A legfontosabb szabályokat rögzítő, folyamatosan aktualizált intézkedési terv elérhető az Oktatási Hivatal honlapján. Eszerint a tanítási órákon és foglalkozásokon nem kötelező a szájmaszk viselése, a közösségi terekben viszont mindenkinek el kell takarnia az arcát. Jó idő esetén a tanórák az udvaron is megtarthatók. Kerülni kell az osztályok keveredését, fel kell függeszteni az úszásoktatást, délutáni sportköröket, énekkari és egyéb szabadidős foglalkozásokat, illetve el kell halasztani a rendezvényeket.

A nevelőtestületek főként az online térben szervezik meg az értekezleteiket és szakmai megbeszéléseiket. Szülő vagy más kísérő nem léphet be az iskolába. Ha valahol a gondos óvintézkedések ellenére mégis megjelenik az új típusú koronavírus-fertőzés, akkor kizárólag az operatív törzs dönthet tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről, rendkívüli szünetet pedig az Oktatási Hivatal rendelhet el. Gyermekfelügyeletet az online tanítás, illetve szünet idején is biztosítanak. (MTI) / hazipatika.com


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s