fbpx Olaszországban a halálesetek többségét nem is a COVID okozta | CIVILHETES

h i r d e t é s

Olaszországban a halálesetek többségét nem is a COVID okozta

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Olaszországban a halálesetek többségét nem is a COVID okozta

2021. október 27. - 06:56

 

Nagy káosz a halálesetekről szóló jelentésben. Az Olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet szerint a legtöbb halálesetet nem is a COVID-19 okozta.

A kép illusztráció! - Forrás: France24

Az Olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet jelentése szerint a COVID-19 vírus sokkal kevesebb ember életét oltotta ki, mint egy közönséges influenza. Elképesztő, oltásellenes állításnak hangzik, de az intézet által összegyűjtött orvosi feljegyzésekből vett statisztika szerint a 2020 február vége óta regisztrált haláleseteket mindössze 2,9%-át okozta valóban a COVID-19. Tehát a hivatalos statisztikákat figyelembe véve, az új jelentés elkészítésekor regisztrált 130 468 halálesetből mindössze 3783-at okozott a koronavírus.

Az összes többi olasz állampolgár, aki életét vesztette, egy és öt közötti súlyos betegségben szenvedett, ami az Olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet szerint már kevés reményt hagyott számukra koronavírus nélkül is. 67,7%-uknak több mint három betegsége, 18%-uknak pedig legalább kettő betegsége volt.

Az Olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet szerint az elhunytak több mint 16%-ának volt rákja, 15,7%-uk súlyos szívelégtelenségben szenvedett, 17,4%-uknak komoly tüdőproblémái voltak, tízből több mint egy személynek volt agyvérzése korábban, illetve küzdött túlsúllyal, súlyos májproblémákkal, dialízissel vagy autoimmun betegséggel.

Most már csak az az érdekes, hogy mennyire megváltozott az olasz állam kommunikációja a vírussal kapcsolatban. A járvány kitörésekor még Giuseppe Conte kormánya volt hatalmon. Az egész világ Olaszország felkészületlenségéről és pocsék járványkezeléséről csámcsogott. A Polgári Védelem azzal próbálta nyugtatni az embereket, hogy a vírus önmagában nem öl. Aztán jött Draghi kormánya és az oltási kampány, amikor szöges ellentétben az előző kormány kommunikációjával, hirtelen Olaszországban mindenki a COVID-áldozata lett. Mivel a lakosságot az oltások felé kellett terelni, még a nem tesztelt elhunytakat is azonnal koronavírus pozitívnak nyilvánítottak. Ez az elképesztő zűrzavar, a sorozatos ellentmondások, a lefizetett sztár-virológusok, az oltással kapcsolatos adatok eltitkolása azonban az emberekben csak a félelmet táplálja, és növeli több millió olasz ellenállását a vakcina felvételélével összefüggésben.

Talán kevesebb propagandával, transzparenciával, több korrekt információ nyújtásával mindez elkerülhető lett volna… (bitcoinbazis.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s