h i r d e t é s

Oldalanként egymillióért ír tanulmányt Szijjártó testvérének cége a kormánynak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Oldalanként egymillióért ír tanulmányt Szijjártó testvérének cége a kormánynak

2019. november 22. - 06:27

 

Jó hosszút, 200 oldalast. Úgy tűnik, teljesen feleslegesen. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

215 millió forintért ír megvalósíthatósági tanulmányt egy multifunkciós autóverseny-pályáról - a Katona Mérnöki Szolgáltató Kft.-vel közösen - a Truck Race Promotion Kft., amelynek operatív igazgatója Szijjártó Sarolta, a külgazdasági és külügyminiszter testvére

- adta hírül a G7. A portál megjegyzi: a megvalósíthatósági tanulmánynak nincs sok értelme, hiszen a beruházásról már döntöttek, meg fogják valósítani - három kormányhatározat is született erről - és akár 50-100 milliárd forintba is kerülhet majd.

Nem igazán érthető, hogy mi szükség van egy új létesítményre, hiszen a szerződésben kikötött FIA 6-os kategóriás minősítéssel már rendelkezik egy pálya Magyarországon. A nyirádi pálya magántulajdonban van, a Nyirád Motorsport Kft.-nek azonban nem megy jól: az elmúlt öt évben összesen 107 millió forint árbevétel mellett 63 milliós veszteséget ért el. Így nem igazán tűnik úgy, hogy bármilyen valós igény lenne egy új raliversenypályára.  
 
A Truck Race Promotion Kft. mindnesetre nem először jut állami pénzhez: a tavaly 313 milliós árbevételű cég idén már 175 millió forinthoz jutott az operatív igazgató testvére által vezetett külügyminisztériumtól és háttérintézményeitől.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s