h i r d e t é s


Olimpia nem lesz, de mégis megépül az atlétikai stadion

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Olimpia nem lesz, de mégis megépül az atlétikai stadion

2017. október 04. - 07:10

 

Azt hinné az ember, hogy egy akkora bukást követően, mint amilyen az olimpia volt, a kormány őrizkedni fog annak említésétől is. 

Az atlétikai stadion látványterve - Forrás: Facebook

Azonban a jelek szerint egy ilyen monstre beruházás néhány eleme nem maradhat el ott, ahol kis túlzással élve az egy főre jutó stadionok száma kettő.

Márpedig mi lehetne jobb némi közpénz fideszes zsebbe csúsztatására, mint a jól bevált stadion építés? A magunk részéről azt is csodáljuk, hogy ezek az úgy nevezett sportlétesítmények még nem roskadnak önmagukba, de elég csak a látogatottságra vetnünk egy kósza pillantást. Jelige: kongó üresség.

Épp ezért nem sokunkat lephetett meg, hogy az időközben olimpiára szánt atlétikai stadiont nem hagyják csak úgy veszni.

„Bár Budapest visszalépett a 2024-es olimpia pályázatától, a kormány akkor úgy döntött, hogy az ahhoz tervezett stadionok egy részét akkor is felépíti. A Napi.hu vette észre, hogy ennek megfelelően kihirdették a Kvassay zsilip melletti telken felépülő atlétikai stadion tervpályázatának győztesét.

A nyertes a Duna Arénát is megálmodó Napur Architect Építészeti Iroda Kft. lett. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. szerint a stadion befogadóképessége 15 ezer fő lenne, de a tervek szerint 55 ezer fősre bővíthető.” /444.hu/

A 15 hektáros területet mintegy 16,5 milliárd forintért vásárolta meg a magyar állam 2014-ben. Ezt az információt sem önként és dalolva hozták nyilvánosságra, az LMP IX. kerületi képviselője, Jancsó Andrea pereskedett érte..

A pályázatot elnyerő Napur Architect Építészeti Iroda Kft. tulajdonosai, Ferencz Marcel Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja és Détári György.

Igencsak jól megy mostanában ennek a cégnek, hiszen olyan munkákat jegyez a cég, mint a Duna Aréna felújítása.

Tekintve, hogy a nyilvánossággal szinte semmi közérdekű információt nem hajlandó a kormány önként megosztani megokoltnak tűnik a feltételezés, hogy a legújabb beruházás is csak arra szolgál hogy egy méregdrága „látványpékség” kivitelezése mögött talicskázzanak haza temérdek közpénzt. h i r d e t é s

betöltés..

;