h i r d e t é s

Olvasni öröm!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Olvasni öröm!

2020. augusztus 11. - 08:44

 

Te is szerettél olvasni gyerekként? A nyár a végtelen lehetőségek időszaka, amikor bárki kedvére merülhet el a legjobb olvasmányokban, legyen az kötelező vagy éppen választott könyv. Mutatunk pár érdekes könyvet minden korosztálynak.

Forrás: jateksziget.hu

Nem lehet elég korán kezdeni

A könyvekkel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni. Éppen ezért nem meglepő, hogy az egészen ifjú korosztálynak is készítenek csak képekből álló, vastag lapú "mesekönyveket". A 1,5-2 éves korosztály már a kicsit összetettebb képeket is tudja értelmezni, bár türelme vélhetően nem lesz az egész mese meghallgatására. Ehhez tökéletes társ a Bogyó és Babóca, Boribon és Maszat-kötetek, melyek pont olyan hosszúak, hogy az lekösse a kisebbeket.

Óvodásoknak már lehet bővíteni a palettát Vadadi Adrienn könyveivel, melyek az óvodás élet nehézségeit és szépségeit dolgozzák fel. A gyermekek saját kis problémáik megoldására törekednek a könyvek, valamint olyan kérdésekben is segítenek, mint a szülőktől való távollét vagy épp a válás kérdésköre.

Ezek nyaralás során is remek szolgálatot tehetnek, főleg, ha sikerül hangoskönyv formájában beszerezni. Igazi felüdüléssé varázsolja a leghosszabb autóutat is, így mindenki számára ideális megoldás.

Kiskamaszok számára érdekes olvasmányok

Az iskolások többségét nehéz rávenni az önálló olvasásra, főleg, ha nem annyira izgalmas a regény. Éppen ezért fontos a megfelelő olvasmány kiválasztása, ami esetében a szülők többsége magára van utalva. A legtöbb esetben az iskola csak ajánlj egy olvasmányt, ami mellett/helyett másikat is lehet választani.

Attól függően, hogy az olvasás mely fázisában van még a kisiskolás, különböző regények felelhetnek azért, hogy megszeressék az olvasást. A legkisebbeknek a Most én olvasok könyvek jelenthetik az első nyári olvasmányokat, vagy igazi telitalálat a Puszirablók című regény. Ez a modern köntösbe bújtatott, klasszikus meseelemeket felvonultató könyv tökéletesen leköti még az olvasni kevésbé szerető gyermekeket is.

Amennyiben nagyobb csemetének kellene valami érdekes elfoglaltság a nyárra, akkor a Rumini könyvek sokat segítenek az értelmes időtöltésben. Ez a kedves kisegér számos izgalmas és fordulatos kalandba keveredik, melynek során olyan alapértékeket is megismer a gyermek, mint a bátorság, a barátság és a segítőkészség. Tartson a gyermek Ruminivel, és biztosan nem telik unalmasan a nyár.

Persze közel sem mindegy, hogy honnan szerezzük be a nyári olvasmányt. A legtöbben megcéloznak egy könyvesboltot, vagy épp a neten rendelik meg a kiválasztott darabokat. Aki ezzel szemben szeret beleolvasni a különböző könyvekbe a vásárlás előtt, esetleg összekötné a nyári, kerti játékok kiválogatásával, azoknak van igazán jó hírünk. A Játéksziget kínálatában nem csak izgalmas játékok várják a gyerekeket, de akár könyveket is választhatunk nekik, hogy biztosan értelmesen is teljen a nyár a sok kikapcsolódás mellett.


 

h i r d e t é s