h i r d e t é s

Olyan időjárásra kell készülni, ami eddig nem volt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Olyan időjárásra kell készülni, ami eddig nem volt

2019. június 17. - 13:59

 

Szélsőséges időjárásra kell készülniük az agráriumban dolgozóknak - mondta Nagy István agrárminiszter az InfoRádiónak. - írja a napi.hu.

Nagy István agrárminiszter (j) és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője (b) iskolásokkal növényt ültet a Szokolya Zöld Szíve Tan- és Élménykert megnyitóján 2019. június 7-én. Forrás: MTI/Komka Péter

A szélsőséges esőzés után rendkívüli meleg érkezett, ezekhez a jelenségekhez pedig hozzá kell szokni és segíteni kell az agrárium szereplőit. Azzal szembesülünk, hogy minden sokkal szélsőségesebbé válik, mint ahogyan korábban volt - mondta.

A tavaszi aszály után, amely során mintegy 40 százalékos csapadékhiány volt tapasztalható a földeken, megérkezett az özönvízszerű eső. Ez eleinte "életmentőnek" bizonyult, végül mégis újabb károkat okozott

- idézi a minisztert az InfoStart.

Ezért kell az öntözési program, ezért kell a felszíni vizeket elvezetni minél több föld széléig, hogy megfelelő öntözési lehetőséget teremtsünk, ami segíti a levegő páratartalmának növekedését, a pormegkötés lehetőségét és segíti a földben a víz megőrzését, sorolta az agrárminiszter.

napi.hu


 

h i r d e t é s