fbpx Omikronos utasok landolhattak Hollandiában Dél-Afrikából | CIVILHETES

h i r d e t é s

Omikronos utasok landolhattak Hollandiában Dél-Afrikából

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Omikronos utasok landolhattak Hollandiában Dél-Afrikából

2021. november 27. - 08:43

 

A pozitívnak tesztelt embereket további szűrővizsgálatnak vetik alá. 

A kép illusztráció! - Forrás: News in 24

Több tucat, koronavírussal fertőzött személy érkezhetett az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtérre Dél-Afrikából a KLM holland légitársaság két járatán - közölték pénteken este a holland egészségügyi hatóságok.

A tájékoztatás szerint most minden pozitívnak tesztelt utast további szűrővizsgálatnak vetnek alá, hogy kiderítsék vannak-e közöttük olyanok, akik a koronavírus új, omikronnak elnevezett dél-afrikai variánsával fertőződtek meg.

Mintegy hatszáz légiutas érkezett pénteken két KLM-járat fedélzetén Dél-Afrikából.

A holland kormány péntek reggel függesztette fel a járatokat a járványügyi szempontból kockázatosnak ítélt térséggel, ugyanakkor a már úton lévő repülőgépeket fogadták, az utasokat pedig megérkezésükkor szűrővizsgálatnak vetették alá és karanténba helyezték.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken aggasztónak minősítette a nagyszámú mutációval rendelkező omikron vírusvariánst. A WHO szerint az előzetes bizonyítékok alapján az újrafertőződés fokozott kockázata áll fenn ennél a variánsnál a többi, szintén aggodalomra okot adó variánshoz képest. (444.hu)


 

h i r d e t é s