h i r d e t é s


Ön tudta, hogy a magyar kutyakozmetikusok is világhírűek?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ön tudta, hogy a magyar kutyakozmetikusok is világhírűek?

2017. szeptember 26. - 20:26

 

Világversenyen méretik meg magukat a magyar kutyakozmetikusok – gyerekek is nyírhatnak.

Forrás: pixabay.com

Budapest, 2017. szeptember 25. – Belgiumban rendezik a világ egyik legmagasabb színvonalú versenyét kutyakozmetikusok számára, melyre kijutni hatalmas dolog, netalán győzelmet aratni rajta a legnagyobb elismertséget hozza a szakmában dolgozók számára. 

Többnyire két-három évtizedes tapasztalattal rendelkező kutyakozmetikusok vesznek részt a Groomania 2017-es rendezvényen, ahol emellett a szervezők a kezdő kozmetikusoknak is lehetőséget adnak a megmérettetésre.

A verseny nemcsak a kozmetikusok szaktudásának bemutatásáról szól. Lehetőséget nyújt a rendezvény ugyanis a hazai termék paletta megismertetésére is, amely méltán megállja a helyét egy kiállításra való felkészítés és a napi használat során is.

Azon túl, hogy összeállt egy kiváló magyar csapat, kellett egy lelkes önkéntes, aki időt és energiát nem kímélve kalapozta össze a magyar vállalatoktól a versenyrészvételhez szükséges támogatást.

Ő Bönöczk Adél az ország egyik legismertebb kisállat kozmetikusa, aki több mint negyedszáza dolgozik kutya-és cicakozmetikusként, amellett állatorvosi asszisztens, kutyakiképző, kutyakozmetikus oktató és kiállítási fotós.

Számtalan nemzetközi, hazai kutyakozmetikus verseny szervezője és lebonyolítója és a Kutyakozmetikus Móka” elnevezésű nagylétszámú szakmai fórum létrehozója.  Életcélja a kutyák életminőségének jobba tétele, valamint a kutyakozmetikus szakma összefogása, a kutyakozmetikusok elismertebbé tétele és a kutyatartó gazdik felvilágosítása a felelős kutyatartás terén. 

A versenyre a magyar indulókat saját, illetve kölcsönbe kapott kutyáik is elkísérik, hiszen ők lesznek azok, akiknek a legcsodásabban kell pompázniuk az eseményen, s akik arra hivatottak e versenyen, hogy gazdáikat hozzásegítsék a dicsőséghez.

A magyar csapat kerry blue terrierekkel, uszkárral, spániellel, bischon frise kutyusokkal indul, spániel-szetter, ollós, valamint kezdő kategóriákban. Egy versenyző több számban is indulhat a versenyen, csak az szab határt, ha a két kategória versenye egy időpontban kerül megrendezésre.

A kezdő és növendék kategória mellett a szervezők a gyerekekre is gondoltak, akik ugyan hús-vér kutyussal nem, de modellkutyával indulhatnak a versenyen és megmutathatják, mennyire sajátították el a szakma rejtelmeit, fiatal koruk ellenére. 

A versenyzőknek minden kategóriában meghatározott idő áll rendelkezésére, majd az idő leteltével a bírók összesített pontszámai alapján alakul ki a sorrendiség, ami nyílt és champion osztályban is első három helyezettet jelent.

A verseny legvégén pedig a kategóriák győztesei közül választják ki a Best in Show győztesét, aki az egész verseny 1. helyezettje kategóriáktól függetlenül.

Rengeteg szabálynak és előírásnak kell megfelelni a versenyen, s bizony komoly felkészülést igényel a részvétel, de mint tudjuk a magyarok nem riadnak vissza a kihívásoktól így kutyakozmetikusaink is felvértezve indulnak!

Amíg ők tudásuk legjavát adják majd a versenyen, nekünk nem marad más hátra, mint szurkolni honfitársainkért, hogy megmutassuk a világnak: hogy bár kicsi ország vagyunk, de mint sok minden másban, ezen területen is remekelni fogunk! 

További információ: Bönöck Adél, 06 20/ 464-3074

 h i r d e t é s

betöltés..

;