h i r d e t é s

Online is siker a Nemzetközi Tavasz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Online is siker a Nemzetközi Tavasz

2020. június 19. - 14:48

 

Több mint egymillió Forint adomány gyűlt össze a kínai művész jótékonysági aukcióján

Wei Xiang

Több, mint egy millió Forint jött össze abból az online rendezett jótékonysági árverésből, melyet Wei Xiang kiállításának alkotásai kapcsán szervezett a PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága. A kínai művész tárlata még a veszélyhelyzet küszöbén, „élőben” nyílt a Tudásközpontban március közepén. Wei Xiang a járványügyi helyzet ellenére kitartott segítő szándéka mellett: az International Spring Facebook oldalán sikerrel licitáltak Ázsiából, Európából, és hazánkból is mind magánszemélyek, mind szervezetek.

A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Osztályának fejlesztése céljából létrehozott Sürgi Kapitány Alapítványon keresztül használja fel a támogatás összegét.

Nagy segítség ez a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Osztályának, ahol a közeljövőben a triázsrendszer (betegosztályozó rendszer) kiépítése az egyik célunk. A fejlesztés részeként egy úgynevezett triázs-pult és annak számítástechnikai háttere lenne megvalósítva a felajánlásból.” – mondta el dr. Horváth Gábor, a PTE KK Gyermekklinikájának rezidense, az Alapítvány vezetője.

„Szívesen teszek a két ország közötti kapcsolatokért, mivel szeretem Kínát is és Magyarországot is. Szeretném, ha a két nép jobban megismerné egymást. Én ebben szeretnék segíteni. – árnyalja ars poeticáját Wei Xiang.

A Nemzetközi Tavasz további online programjairól >>


 

h i r d e t é s