h i r d e t é s

Önmagát kordonozta körbe az Orbán-kormány

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Önmagát kordonozta körbe az Orbán-kormány

2019. február 10. - 15:38

 

Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt - értékelte egy mondatban az évet Orbán Viktor, aki rögtön kiemeli a magyar gazdaság majdnem 5 százalékos növekedését.

Orbán Viktor évértékelője - Forrás: 24.hu

A kormányfő hangsúlyozza, hogy a magyar gazdaság hetedik éve növekszik, ezt nem adták ajándékba, Magyarország keményen megdolgozott érte.

Felfelé tartanak a magyarok?

"Az ország mai állapotát értelmezhetjük-e felemelkedéstörténetként? Vajon felfelé tartanak-e a magyarok?" - fogalmazta meg a legfontosabb kérdéseket Orbán Viktor. Ezt követően tíz évvel ezelőtti évértékelő beszédét idézi fel, majd az elmúlt tíz év eredményeit sorolja az államadósság csökkentésétől a béremelésekig.

Újra hisznek a magyarok

"Én ma azt látom, hogy a magyarok sokat dolgoznak, tervezgetnek, rendben tartják portájukat, házat építenek, iskolába küldik a gyermekeiket és azon igyekeznek, hogy legyen mit átadniuk gyermekeiknek és unokáiknak. Mi ez, ha nem felemelkedéstörténet?" - folytatja Orbán.

A miniszterelnök szerint sikerült elérni, hogy a magyar emberek ma megint hisznek, "tíz év alatt talpra álltunk", ezért győzelmi esélyekkel állunk készen arra, hogy megvívjuk a ránk váró küzdelmeket.

Magyar multikról álmodik Orbán

Azok közé tartozom, akik szerint a mai magyar gyermekek jobban élhetnek majd, mint a szüleik, és hiszek abban, hogy a többségük élni is fog ezzel a lehetőséggel

- hangsúlyozza Orbán.

A miniszterelnök szerint sikeres vállalkozóinkra vár még egy történelmi feladat: nekik kell létrehozni külföldön azokat a befektetéseket, melyeknek profitját hazahozva ellensúlyozzuk az innen kivitt profitot. Ez nagy feladat, "rá is megy legalább tíz évünk".

Felszámolható a szegénység

Orbán arról beszél, hogy már harminc éve sem hitte el, hogy a szegénység Magyarországon nem felszámolható, most sem hajlandó ezt elfogadni. Lépésről lépésre évről évre haladunk előre szerinte.

Magyarország az a hely, ahol jó lesz mindenkinek magyarnak lenni

- szögezi le Orbán.

Dimenzióváltás a magyar gazdaságban

A magyar gazdaság ma a dimenzióváltás állapotában van, a hagyományos ipari termelés mellett nő a magas hozzáadott értékű, kutatásra alapuló ipar jelentősége. Fizikai munka mindig lesz, de mellé fel kell futtatni az új digitális, robottechnológiára épülő iparágakat is - mondja a kormányfő. Hozzáteszi, hogy tavaly az új beruházásoknál 40%-kal magasabb volt az átlagfizetés, mint egy évvel korábban, ez is azt jelzi, hogy új típusú munkahelyek jönnek létre.

A kanyarban előzünk majd

Mindenki arra számít, hogy a világgazdaság lehűl és lassul, nekünk vannak erre válaszaink: nem engedjük el a vezérfonalunkat, nem adjuk fel a tervünket, hogy a magyar gazdaság növekedése minden évben legalább 2 százalékponttal meghaladja az európai átlagot.

Ha a többiek lassulnak, mi a kanyarban előzünk majd

- fogalmaz Orbán.

portfolio.hu


 

h i r d e t é s