h i r d e t é s

Ónos esőre is számíthatunk ma

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ónos esőre is számíthatunk ma

2018. december 06. - 06:28

 

A hét második felében újra a felhőké lesz a főszerep és egyre nagyobb területen várható csapadék, helyenként ónos eső nehezítheti a közlekedést! - írja az Időjárás.hu

Forrás: pxhere.com

Délelőtt az ország nagy részén megnövekszik és megvastagszik a felhőzet, a Tiszántúlon maradhat gyengén fátyolfelhős az ég. A Dunántúl nyugati részein gyenge esőre, ónos esőre kell készülni!

Délután többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Tiszántúlon maradhat gyengén felhős, napos az idő. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható, az ország nyugati részein gyenge eső, fagyott eső kialakulhat. A gyenge vagy mérsékelt délkeleti szél mellett 2, 5 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nyugat felől melegfront közelíti meg térségünket. A gyenge melegfronti jellegű panaszok mellett a reggeli időszakban többeknél jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak. - írja a meteoklinika.hu

A reggeli időszakban újra nagy területen várható fagy, melynek következtében országszerte jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak. Amennyiben ízületi panaszokkal ébred, kezdje a napot egy átmozgató tornával, de ügyeljen arra, hogy ne erőltess meg fájó végtagjait. Az ország nagy részén délutánra mérséklődnek a panaszok, de az északkeleti területeken élők tartós végtagfájdalmakra számítsanak.

Az időjárás az ország nagy részén kedvez a szabadtéri programoknak, a nyugati területeken lehet szükség az esernyőre, esőkabátra. A reggeli fagyos és a délutáni hűvös időben nő a megfázásveszély, a réteges és vastag öltözet mellett viseljen sálat és sapkát.

Az év ezen időszakában kiemelten fontos odafigyelni az egészséges táplálkozásra és az immunrendszer folyamatos erősítésére: a zsíros és nehéz ételek kerülendők, helyette essen a választása egy tányér forró levesre, halból készült fogásokra, valamint naponta legalább egyszer fogyasszon gyümölcsöt.

A közlekedés során elsősorban a Dunántúlon és északkeleten kell fokozott balesetveszélyre készülni. Az ország északkeleti és Dunántúli területein többfelé párássá válhat a levegő, ködfoltok képződhetnek, melyek következtében romlanak a látási viszonyok, nyugaton emellett ónos szitálás és ónos eső is előfordulhat. A balesetek elkerülése érdekében fontos, hogy a megszokottnál lassan vezessen és a megszokottnál nagyobb követési távolságot tartson.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s