h i r d e t é s


Önsorsrontó pályán Vonáék

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Önsorsrontó pályán Vonáék

2017. június 19. - 16:30

 

Kiszelly: Az MSZP rosszabb állapotban van, mint négy éve, és most ismét Gyurcsánnyal kell viaskodnia. - írja a magyarhirlap.hu.

Forrás: magyaridok.hu

A

szocialisták nem tudnak kilépni a korrupció árnyékából

 – fogalmazott lapunknak Kiszelly Zoltán politológus, akivel az elmúlt hét fejleményeit, így az MSZP-s Czeglédy Csaba letartóztatását elemeztük.

Macron francia elnök pártjának minapi, elsőfordulós választási győzelme, illetve az, hogy 32 százalékos eredménnyel a parlamenti mandátumok több mint kétharmadát szerezheti meg,

lényegében kihúzza a Haraszti Miklós és Gulyás Márton által itthon az arányos voksolási rendszerért indított mozgalom alól a szőnyeget

– mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

A liberális értelmiség azzal már tisztában van, hogy kormányváltásra nincs túl sok esély, ezért most az egész szisztémát próbálja támadni, hitelteleníti. A szakértő megjegyezte, a Gulyás által e célból összehozott videóban szereplő Zagyva György Gyula volt jobbikos képviselő a múlt héten visszahozta egykori pártja régi, erőszakkal fenyegetőző, „gárdás arcát”. 

Eközben Vona Gáborék éppen a Soros-szervezetek érdekében, a baloldali pártokkal is összefogva tesznek lépéseket, ami különösen is pikáns, egyben az önsorsrontó irány folytatása.

Több irányba is próbálnak megfelelni. De ha nem vagy önmagad, úgy nagyon nehéz politizálni

 – fogalmazott Kiszelly. Az MSZP pedig rosszabb állapotban van, mint négy éve – jegyezte meg a politológus, aki szerint akkor Bajnaival, most ismét Gyurcsánnyal kell viaskodnia a pártnak. Bár a Botka László kormányfőjelölt által meghirdetett politika leszámolna a 2010 előtti világgal, az akkori zűrös ügyek, illetve újabb társaik, így a szombathelyi MSZP-s Czeglédy Csaba botránya ezt igencsak megnehezítik.

Ráadásul éppen az ellenzék emelte fel korábban a korrupció témáját, mondván, jó fegyver lesz a kormány ellen, így most a

fagyi visszanyal.

Brüsszel szokásosan „suhintott egyet” a keleti tagállamok felé, hogy a nyugatiaknak is üzenjen – magyarázta a szakértő a legújabb, az alig végrehajtott kvótadöntések miatt hazánk ellen is indított kötelezettségszegési eljárás indokait.

Hozzátette: már eddig is jogvita volt az ügyben, lévén, Magyarország az Európai Bíróságon támadta meg a vitatható elosztási intézkedést. A veszély azért sem múlik el, mivel a németek ragaszkodnak a kvótákhoz, azért, hogy ne oda menjen minden bevándorló.

Ami a bevándorlást korábban álproblémának nevező hazai ellenzék reakcióját illeti: érdekes, hogy Botka látványosan kifarolt a „kerítésbontó” szerepéből, és Molnár Gyula MSZP-elnök sem értekezik már támogatólag a kvótákról.

A külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló, immár Áder János államfő által is hitelesített törvény kapcsán kitért arra: az Egyesült Államok nagykövetsége által megfogalmazott kritika még az Obama-McCain-doktrina „utócsengésének” tekinthető.

Ez a felfogás az úgynevezett soft power jegyében a civil szervezetek támogatását amerikai nemzetbiztonsági érdeknek tartotta, ám Trump már szakított ezzel.

A jövő évi költségvetés csütörtöki elfogadásáról szólva Kiszelly megjegyezte, a korai szavazás stabilitást és kiszámíthatóságot jelent, annak bizonyságát, hogy az őszi választási előkampány során ez a kérdés már nem lesz napirenden.

magyarhirlap.huh i r d e t é s

betöltés..

;