h i r d e t é s

"Orbán 28 éve nincs átvilágítva" – mondta Demeter Márta, majd elnémították mikrofonját a Parlamentben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Orbán 28 éve nincs átvilágítva" – mondta Demeter Márta, majd elnémították mikrofonját a Parlamentben

2019. október 28. - 07:07

 

A magyar politikatörténet egyik legdurvább kiszivárogtatásának nevezte Hubay György fideszes képviselő az LMP-s Demeter Márta ügyét az azonnali kérdések órájában a Parlamentben, írja az MTI. 

Demeter Márta - Forrás: MTI

Szavai szerint az ellenzéki politikus öncélú politikai érdekből veszélyeztette egy ENSZ-misszióban szolgáló magyar katona és családja biztonságát.

Szerinte Demeter Márta az ügyben nem tartotta magát képviselői esküjéhez, amikor publikált nem nyilvánosságra szánt adatokat, megjegyezve, a bukott ellenzék végső elkeseredésében bármire képes.

Kérdésére a szintén kormánypárti Németh Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára azt felelte, az ellenzéki képviselő visszaélt, nyilvánosságra hozott és meg is hamisított adatokat, ez pedig honvédelmi érdeket sért, ami nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Németh Szilárd közölte, a Fidesz-frakció feljelentést tett az ügyben, és azt nevezte a legfélelmetesebbnek, hogy az ellenzék összezárt az ügyben.

Elhangzott tovább az is, hogy Kósa Lajos, a rendészeti bizottság elnöke kezdeményezi Demeter nemzetbiztonsági átvilágításának felülvizsgálatát.

A teremben ott ült Demeter Márta, az LMP frissen megválasztott társelnöke is, aki személyes érintettség miatti felszólalásában elmondta, semmilyen adattal nem élt vissza, egy dologra jelent veszélyt, a kormány visszaélésgyanús ügyeire.

Az Index tudósítása szerint amikor az átvilágításának kezdeményezésével kapcsolatban arról beszélt, Orbán nincs átvilágítva 28 éve, hiába kezdeményezte, Jakab István fideszes levezető elnök elnémította a mikrofonját, Demeter így be sem fejezhette a mondatát. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s