h i r d e t é s


Orbán a civilekről!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán a civilekről!

2017. január 12. - 08:20
0 komment

 

A miniszterelnök honlapján az eredeti címen már tényleg nem található a szakdolgozat, de ott van - írja a HVG.hu.

A hazai civil szervezetek elleni kormánypárti kirohanás keltette botrány közepette Ujhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselője azt vette észre, hogy Orbán Viktor kormányfői honlapján nincs ott az ominózus 1987-es szakdolgozat, amelynek címe: "Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa)", és amelyet bírálója, Samu Mihály tanszékvezető professzor egyebek mellett azzal méltatott, hogy "a társadalmi mozgalmak és a szocialista civil társadalom problematikájának vizsgálata még a szaktudományi magyar irodalmat nézve is újszerű és egyéni".

Az MSZP-s politikus ezen a címen (illetve ezen: http://www.miniszterelnok.hu/attachment/0017/szakdolgozat.pdf) kereste a dolgozatot, amelyet Schmitt Pál plágiumbotránya után kezdett keresni a sajtó, és amelyet csak Szijjártó Péter – akkor a miniszterelnök szóvivője – hathatós közbenjárásával találtak meg végül.

Az eredeti url-en valóban "404 – A keresett oldal nem található" üzenet fogadja a látogatót. Azonban a miniszterelnöki honlapon időnként archiválják a régebbi tartalmakat, és felmerült a gyanú, hogy a dolgozattal is ez történt. Némi próbálkozás után meg is találtuk a szakdolgozatot a honlapon, az egyik archivált kötetben, ezen a címen: http://2010-2015.miniszterelnok.hu/attachment/0017/szakdolgozat.pdf.

De tőlünk is letölthető és olvasható >>

Természetesen Orbán Viktor szakdolgozata akkor sem tűnhetne el a süllyesztőben, ha ezt szeretné. Ez esetben is igaz a mondás, hogy az internet nem felejt: a 168 Óra is megtalálta a dokumentum egy példányát a világhálón, távol a miniszterelnok.hu-tól.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az atv.hu-nak egyébként úgy reagált, hogy a szakdolgozatot nem tüntették el, a weboldal megújulása miatt fordulhatott elő, hogy az archívum bizonyos anyagai nem hozzáférhetőek. Azt ígérte, hogy a diplomamunkát a lehető leghamarabb újra elérhetővé teszik.

hvg.huh i r d e t é s

betöltés...

;