fbpx Orbán a visegrádi együttműködést már szétverte | CIVILHETES

h i r d e t é s

Orbán a visegrádi együttműködést már szétverte

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán a visegrádi együttműködést már szétverte

2017. december 04. - 13:18

 

Jönnek a pofonok, a kokik és a sallerok. Orbánt a saját példaképe képzelte fel a hét elején.De Lech Walesa bírálata nem volt elég, most a budapesti szlovák nagykövet gyalázta az unió elleni kampányolást és a gyűlöletkeltést. - írja az europakavezo.blog.hu.

Robert Fico szlovák kormányfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke - Orbán egy másik "ellensége." Forrás: europakavezo.hu

Orbán már Visegrádon is magányos. Nem ezt hívják Magyarország tönkretételének?

Orbán elszigetelődött.

Már nem csak saját pártcsaládja, az Európai Néppárt alázza meg európai parlamenti szavazások alkalmával, hanem a Visegrádi 4 tagállamaiból is jön a bírálat. Először Lech Walesa, Orbán példaképe, akit ki is tüntettek, aki korábban részt vett a Fidesz kongresszusán, fogalmazott úgy,  hogy

a populizmus és a demagógia sokaknak tetszik, de felelős ember nem viselkedik úgy, mint Orbán.

A lengyel politikus bírálta a magyar és a lengyel kormány unióellenes politikáját is, ami szerinte a két ország diplomáciai elszigeteléséhez vezet.

Ezt követte Fico szlovák miniszterelnök nagykövetének nyílt és egyértelmű bírálata. Rastislav Káčer azt mondta,

Szlovákia stratégiai célja az EU-integráció fokozása

 - fogalmazza meg alapvetését a nagykövet, megemlítve, hogy

az EU nagy erőssége, hogy fejlődő rendszer. Az EU nem illiberális autokrácia, amelyet nem lehet megreformálni.

Amire biztos nincs szükségünk, az az idegenellenesség és a hisztériakeltés, vagy hogy menekültellenes szlogeneket terjesszünk, mivel ezek nem hoznak megoldást.

Ezek csak feszültséget keltik a társadalomban. Megoldási módok egész skálája áll a rendelkezésünkre, de ezek közt nincs ott a populizmus, és azok az olcsó megoldások, amelyek valójában nem oldanak meg semmit.

Kell ennél több? Egy hibbant, hatalom és pénzmániás alak bitorolja a haverjaival az országot. Tönkretesznek mindent, mert valamilyen rejtélyes oknál fogva Putyin a markában tarja Orbánt. Magyarország magára maradt, amelynek egyenes következménye az eladósodás az oroszoknak és Kínának.

Jövőre Orbánnak mennie kell, mert évtizedekre hazavágja a hazáját.

europakavezo.blog.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s