h i r d e t é s

Orbán dicsőségkampánya

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán dicsőségkampánya

2018. május 16. - 17:54

 

Hát igen, miért is kéne csendben elvonulnia és önmérsékletet gyakorolnia minden idők legkártékonyabb miniszterelnökének? 

Forrás: faktor.hu

A válasz egyszerű, a megosztottság lényegében előbb mintsem utóbb ország-szakadáshoz fog vezetni, aminek egyetlen oka Orbán Viktor.

Ez persze nagyon borúlátó jövendölés, de a puszta túlélési ösztön, tömegben – és itt konkrétan az ország nagyobbik feléről beszélünk – ugyanolyan gyorsan kerekedik felül, mint a pszichózis, ami megint csak a Fidesz stratégiájának alapköve.

Bárhogy is, Orbán újabban, még a választásokat megelőzően is, újfajta kampányolással igyekezett szavazóit meggyőzni. Ez a teljes titokban történő, hirtelen felbukkanás egyes településeken.

Orbán új turnéja köszönő kampány: ennek során a miniszterelnök olyan helyre látogat el, ahol már a választási kampány során is járt, és ahol támogatták április 8-án – derül ki a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető Havasi Bertalanra hivatkozó MTI-től.

A kormányfő elsőként azért járt a Baranya megyei Vajszlón, mert köszönetet szeretett volna mondani a falusi embereknek a támogatásért, és szimbolikusnak tartja, hogy a magyar kistelepülések a rendszerváltozás óta éppen most, 2018-ban szóltak bele a legnagyobb mértékben az ország életét meghatározó döntésekbe – mondta Havasi Bertalan.

A horvát határ melletti településen öt nappal a választás előtt kampányolt a miniszterelnök. A mostani második vizitről Orbán Facebook-oldalára kerültek ki fotók, az utolsó tanúsága szerint a miniszterelnök a helyi csárdában utána pljeskavicát evett ajvárral és lilahagymával. /Index/

Világos a dolog; „a nép egyszerű fia” klisé egyértelműen megfigyelhető benne. Továbbá azoknak, akiknek memóriája meghaladja az aranyhal képességeit, nekik feltűnhet, hogy ezzel egyben a Mátyás királyt övező legendára is épít, aki álruhában járta az országot.

Igaz, Mátyás az emberek megsegítésére és igazságot szolgáltatni vállalkozott a veszélyes útra, Orbán pedig a kellemetlenkedő ellenzéket és a még bosszantóbb újságírói kérdéseket igyekszik ezzel a manőverrel elkerülni, de az eredmény lényegében ugyanaz.

Érdekes tendencia egyébként, hogy Budapesten szinte alig mer nyilvánosság elé állni. Persze a dolog nem is csoda, hiszen a fővárost minden 2010 óta hozott lépésével igyekszik lerontani. Sikere is van ebben, hiszen döntéseinek következményei elsőként ott csapódnak le. Egy kis települést ellenben könnyebb biztosítani a hiteles tájékoztatás részleges, vagy teljes hiányában.

Címkék: 

 

h i r d e t é s