h i r d e t é s

Orbán dönti el, milyen lesz a Vasas-stadion

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán dönti el, milyen lesz a Vasas-stadion

2015. március 10. - 14:50
0 komment

 

A miniszterelnökkel tervezett találkozón dől el, milyen futballstadionja lesz a Vasasnak.

Orbán Viktor lelátókkal körbezárt stadionban gondolkodik, a minta az MTK-aréna lehet, 5 ezres befogadóképességgel, a beruházás jövő nyáron indulhat - mindezt Markovits László, a Vasas elnöke mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, hozzátéve: a Vasas nem tagadja meg baloldali gyökereit, de ma már az, hogy ki milyen világnézetű, nem számít a klubnál, az pedig tévhit, hogy Orbán Viktor nem szereti a Vasast. - írja a sportgeza.hu

A miniszterelnöki találkozót már nagyon várjuk, ott kerülhet véglegesítésre az a  keretösszeg, amiből a Vasas az állami tulajdonú létesítményeit fejlesztheti 2020-ig. Fel szeretnénk újítani a kézilabdacsarnokot, és kész terveink vannak a Kubala Akadémia kiszolgáló épületére. Mindkettőre, közel két éve jogerős építési engedélyünk van.  A labdarúgó edzőcentrumunkat hét éve újítottuk fel, azóta erősen amortizálódott. Ez is prioritás a klubnál, nemcsak stadionban gondolkodunk.

Markovits László a stadionépítésről elmondta, ezen a nyáron aligha kezdik még bontani a Fáy utcai focistadiont, a kormányhatározat után 8-10 hónap kell majd a beruházás előkészítésére, vagyis az építkezés legkorábban jövő nyáron kezdődhet. „Szezon közben nem lenne szerencsés a csapatot költöztetni, de ezt majd a futballklub befektetőjével egyeztetjük. Az új stadion az egész Vasas-családnak épül, hasonló méretű lehet, mint az új MTK-aréna. A miniszterelnök úr már megfogalmazta, hogy szeretné és lehetőség van arra, hogy lelátókkal körbezárt stadion épüljön. Ebben az esetben 5 ezres stadionunk mindenképpen lesz, de legalább ilyen fontos tervünk egy új füves edzőpálya építése is mellette.

Hogy a miniszterelnök úr most újra Vasas-drukker lett? Március 16-án lesz 104 éves a klub, szerintem tévhit, hogy Orbán Viktor a Vasast nem szereti, mint ahogy az is, hogy ez egy kommunista egyesület lenne - természetesen vannak baloldali gyökerei, melyeket nem tagadunk meg, hiszen munkásemberek alapították az egyesületet. De szerintem butaság 2015-ben arról beszélni, hogy a Vasas bal- vagy jobboldali klub: mindenféle szemléletű emberek közössége alkotja a Vasas-családot, amely így tud sikeres lenni” - hangsúlyozta a Vasas elnöke.

 

sportgeza.hu (Címlap Fotó: Máthé Zoltán)


 

h i r d e t é s