h i r d e t é s

Orbán erős Európája az EU végét jelenti?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán erős Európája az EU végét jelenti?

2019. május 26. - 08:43

 

Bár a Fidesz váltig állítja, hogy az Európai Unióban képzeli el a jövőt – legalábbis jelenleg – módszerei és Orbán tevékenysége olyan pusztítást hajtottak végre eddig is a szervezetben, amire addig nem volt példa. 

A szélsőjobb által hangsúlyozott „nemzetek Európája” olyan ellentmondás, amiben minden ország csak saját érdekeit nézi. Márpedig ez rövid távon sem biztonságos politika azon a kontinensen, ahol a legtöbb és legvéresebb háborúk folytak történelmünk során.

Kinek állhat érdekében ilyen nyilvánvaló konfliktust jelentő európai viszony? Nem nehéz megválaszolni a kérdést. Moszkva valamiért a fejébe vette, hogy befolyását megkísérli kiterjeszteni Európára. Geopolitikai szempontból ugyan Putyin uralma alatt inkább az ázsiai tömbhöz tartozik, amivel Nagy Péter cár törekvéseit köpi szemen, de ez a jelek szerint senkit nem érdekel. Az tény, hogy valami miatt Orbán Putyin zsebében van. Sokért nem adnánk, ha tudnánk, mivel tartja őt rövid pórázon az öreg Vologya. A volt KGB-s gazember sok, a „magyar messiásról” szóló kényes infóhoz juthatott hozzá.

A 24.hu megbízásából a Závecz Research készítette egy felmérést, amelyből az derül ki, hogy a Fidesz a leginkább EU-ellenes párt Magyarországon. A felmérésben 1-től 5-ig terjedő osztályzattal kellett értékelni a pártok viszonyát az Európai Unióhoz. Az 1-es teljes EU-ellenességet, az 5-ös teljes EU-pártiságot jelent, a vége pedig az lett, hogy a Fidesz 2,8-es átlaggal az utolsó helyen végzett, vagyis a magyarok Orbán Viktor alakulatát tartják a leginkább EU-ellenes pártnak. A legjobb eredményt, 3,5-es átlagot az MSZP érte el, a második a Demokratikus Koalíció lett 3,4-del, a Momentum Mozgalom 3,2-es, az LMP 3,1-es átlagot tudhat magáénak, az utolsó előtti 2,9 del az a Jobbik lett, amelynek az egyik 2012-es tüntetésén még EU-s zászlókat égettek. /168 óra/

Mindezek tükrében aligha lehet meglepő, ha a magyar nép számára is világossá vált, hogy a Fidesz az Európai Unió legnagyobb fenyegetése. A baj sajnos annyi, hogy ezt néhányan ünneplik. A magyar már csak ilyen; a devianciát mindig többre tartja, mint a józanészt, vagy akár a szabadságot. Arra azonban nem gondol, hogy néhányan a különösen veszélyes szociopata politikusok pontosan tudják, hogyan tegyenek rabszolgává a dacos viselkedésünkön keresztül. És Putyin Orbánon keresztül pontosan ezt teszi.


 

h i r d e t é s