h i r d e t é s

Orbán feje felett a lisszaboni szerződés újratárgyalása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán feje felett a lisszaboni szerződés újratárgyalása

2019. május 06. - 10:11

 

Az, hogy az Európai Parlament nem nézi jó szemmel Orbán ténykedését eddig sem volt hét pecsétes titok. Az Unió működését ért szabotázsakciókért szinte kivétel nélkül a magyar miniszterelnök tehető felelőssé. Ezzel pedig olyan parazitákat utasít maga mögé, mint Le Pen.

A kép illusztráció! - Forrás: B1 Blog - Blog.hu

Manfred Weber jószerével magáénak tudhatja a néppárt teljes támogatását. E hátszéllel pedig nem engedhet meg magának olyan rizikófaktort, aki köztudomásúlag Putyin zsebében van. Orbán engedetlensége a néppárt stabilitását veszélyezteti. Az Európai Unióban pedig még mindig nagyon fontosak a fékek és ellensúlyok teremtette balansz.

Sebastian Kurz, osztrák kancellár az Európai Unió működéséről szóló szerződés újratárgyalásával a különböző kockázatok, így Orbán ténykedése ellen kíván új stratégiát felállítani.

Európának friss kezdetre, új ötletekre és bátorságra van szüksége. Sebastian Kurz európai kezdeményezésével pont a megfelelő jelzéseket adja ehhez" – mondta Weber vasárnap délután az APA osztrák hírügynökségnek. –Közösen hirdetünk egy új stílust, emberközeli politikát és több demokráciát az Európai Unióban" - hangsúlyozta a politikus, aki szombaton részt vett az Osztrák Néppártot (ÖVP) európai parlamenti (EP) választási kampányindító rendezvényén Bécsben.

Sebastian Kurz az európai állam és kormányfők közül elsőként biztosította támogatásáról Manfred Webert az Európai Bizottság vezetői tisztségéért induló választási küzdelemben.

Az osztrák kancellár a hétvégén a sajtónak adott több interjúban is szorgalmazta az uniós szerződés újratárgyalását. A Kleine Zeitung, a Die Presse és az osztrák tartományi lapok szombati kiadásában megjelenő interjúban Kurz úgy fogalmazott, hogy az új kihívások miatt korszerűsíteni kellene a lisszaboni szerződést. A kancellár azzal érvelt, hogy a lisszaboni szerződés 2009-es elfogadása óta Európában sok minden megváltozott; jött egy adósságválság, egy euróválság, egy migrációs válság, egy klímaválság és a Brexit. /168 óra/

Azt nem tette hozzá, hogy az adósság-, euró- és migrációs válságban Orbán komoly szerepet játszott európai és regionális szinten egyaránt. Így aztán a szerződés újratárgyalása vélhetően további komoly szankciókat jelent a Fideszre nézve.


 

h i r d e t é s