h i r d e t é s


Orbán hobbija nem nagyon érdekli a szavazókat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán hobbija nem nagyon érdekli a szavazókat

2017. október 05. - 12:12

 

Orbán Viktor kormányzásának egyik kulcsterülete a sport, ám itteni lépéseit korántsem követik olyan lelkesedéssel támogatói, mint más területeken folytatott politikáját. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

Akár kormánypárti szavazó, akár nem, a magyar társadalom többsége nem követi a hazai labdarúgást

– ez derül ki a Republikon Intézet felméréséből, amelyet az intézet médiapartnereként a 24.hu közöl elsőként.

Úgy tűnik, már a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság emléke is elhalványult: akkor a magyar válogatott szereplése olyanokat is szurkolóvá tett, akik addig nem futballrajongásukról voltak ismertek.

Merthogy hiába igyekszik Orbán Viktor kormánya az ország kvázi hivatalos sportágaként kezelni a labdarúgást, hiába ömlik a futballba a közpénz, hiába épülnek sorra a stadionok, a Republikon Intézet friss közvélemény-kutatása szerint még a miniszterelnök híveit sem izgatja különösebben a labdarúgás.

A Fidesz-szavazóknak ugyanis mindössze a 22 százaléka mondja azt magáról, hogy követi és büszke a magyar futballra, 51 százalékukat viszont egyáltalán nem érdekli. Sőt, a még a köztudottan nemzeti érzelmű Jobbik-szavazóknak is csak a 21 százaléka vallja magát a hazai labdarúgás rajongójának.

A magukat baloldali-liberális beállítottságúnak valló megkérdezetteknek a 10 százaléka nézi szívesen a hazai meccseket vagy a nemzeti tizenegy mérkőzéseit, 73 százalékuk viszont egyáltalán nem.

A bizonytalanokat vagy a pártszimpátiájukat nyilvánosan nem vállalókat is figyelembe véve kimondható, hogy a Republikon mérése alapján a teljes népességnek mindössze a 18 százalékát érdekli a magyar futball, 59 százalékukat pedig teljesen hidegen hagyja.

Részletek itt!

nepszava.huh i r d e t é s

betöltés..

;