h i r d e t é s

Orbán kész bocsánatot kérni a hasznos idióták miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán kész bocsánatot kérni a hasznos idióták miatt

2019. március 12. - 17:50

 

Erről beszélt Gulyás Gergely Manfred Weber és Orbán Viktor tárgyalása után.

Forrás: MTI

Manfred Weber és Orbán Viktor közti tárgyalas nem csupán az aktuális ügyekről szóltak, ennél nagyívűbb tárgyalás volt. Európa jövőjéről, az európai intézmények feladatáról, a különböző európai elképzelésekről is szó volt – kezdte sajtótájékoztatóját Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter mint mondta, örülnek annak, hogy Manfred Weber személyesen adott saját elképzeléseiről tájékoztatást a miniszterelnöknek.

A külső határok védelme és a migráció megállítása kulcskérdés számukra és Manfred Weber számára is, ezért tudják támogatni Manfred Webert támogatni az Európai Bizottság elnökének.

A találkozón konkrét aktuális néppárti ügyek is szóba kerültek. Gulyás Gergely arról beszélt, olyan pártok kezdeményezték az elmúlt hetekben a Fidesz kizárását az Európai Néppártban, akikkel korábban is voltak vitái a Fidesznek, ezért úgy gondolják, hogy a Fidesz Európai Néppárti tagságáról szóló vita az valójában egy bevándorlásról szóló vita. Kölcsönös volt a szándék, hogy a Fidesz a Néppártban maradjon – jelentette ki a miniszter.

Manfred Weber három ultimátumára így reagált: plakátkampány véget ért, ez a konfliktus már nem áll fent.

„A miniszterelnök senkit nem akarta hasznos idióták kifejezéssel megbántani, ha valakit megbántott volna ezzel, a hasznos idióták kifejezésért kész bocsánatot kérni" - jelentette ki.

A Közép-Európai Egyetem jövőjét biztosítottnak látják, mint mondta, Manfred Weber ezzel kapcsolatban jelezte, hogy neki a bajor állammal való együttműködésben is vannak javaslatai, hozzátette, hogy minden tárgyalásra készen állnak, de az a törvényi szabályozás, ami kialakult a külföldi diplomák elismerésével kapcsolatban az megfelel az európai gyakorlatnak. (MTI)


 

h i r d e t é s