fbpx Orbán könnyen elvesztheti hatalmát a Le Figaro szerint | CIVILHETES

h i r d e t é s

Orbán könnyen elvesztheti hatalmát a Le Figaro szerint

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Orbán könnyen elvesztheti hatalmát a Le Figaro szerint

2021. október 16. - 08:04

 

Ivan Krastev bolgár politológus szerint a miniszterelnök úgy döntött, Magyarország machiavellista módon a kínai gazdasági expanzió közvetítőjévé válhat Európában.

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. október 1-jén. - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Le Figaro Ivan Krastevvel közölt interjút. A bolgár politológus Orbán Viktorral kapcsolatban elmondta, valódi tekintélyelvű tendenciát mutat, és jelentős hatalmat halmozott fel. Szerinte mindenekelőtt azonban Orbán kockázatvállaló politikus. Meg van győződve arról, hogy az Egyesült Államok és Európa politikailag és társadalmilag rossz irányba halad, ezért úgy döntött, hogy Magyarország machiavellista módon a kínai gazdasági expanzió közvetítőjévé válhat Európában.

Tetteivel azonban sikerült egyesítenie az ellenzéket. A közvélemény-kutatások 50-50 százalékra mérik, ezért elveszítheti hatalmát, különösen, mivel az ilyen típusú politikai „szépség" rosszul öregszik. Ennek semmi köze a putyini rezsimhez – mondta Krastev. (mandiner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s