h i r d e t é s

Orbán kötéltáncot jár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán kötéltáncot jár

2021. április 06. - 10:07

 

Miközben a koronavírus minden korábbi negatív rekordot megdöntve szedi áldozatait, Orbán Viktor ahelyett, hogy lezárná az országot, lazításokra készül. Mindezt azért teszi, hogy a gazdaságot működésben tartsa. 

A Reuters szerint a miniszterelnök most mégis halasztani kényszerülhet az egészségügy túlterheltsége miatt. A svájci Neue Zürcher Zeitung arról cikkez, hogy a magyar politika egyenlőtlensége miatt inkább háború, mint tisztességes verseny.

Az egy év múlva választások elébe néző Orbán Viktor miniszterelnök kötéltáncot jár a koronavírus-járvány minden korábbinál halálosabb fellángolásának visszafogását célzó lezárások és a gazdaság újranyitása között, ez utóbbi ugyanis ahhoz szükséges, hogy elkerüljék a mély recesszió második évét. Így értelmezi a Reuters azt a budapesti bejelentést, hogy napokon belül megkezdik a korlátozások feloldását, amint a 10 milliós ország legalább negyede megkapja az első oltást.

A londoni székhelyű hírügynökség emlékeztet arra, hogy Magyarország rekordszámú halálesetről számolt be a múlt héten, és orvosok szerint a kórházak kapacitásukhoz képest túlterheltek. Ez a Reuters szerint azt jelenti, hogy a kormány a nyitás elhalasztására kényszerülhet.

Lakosságarányosan hetek óta Magyarországon van a világon a legtöbb elhalálozás, annak ellenére, hogy a kormányzat már a magyarok több mint egyötödének a beoltásáról gondoskodott, Európa egyik leggyorsabb oltási programja keretében, a népesség lélekszámához képest az egyik legmagasabb oltóanyag-beszerzési rátának köszönhetően – írja a hírügynökség. A nyitási program elemeinek ismertetéséhez hozzáfűzi: az orvosi és a pedagógusszervezetek szigorúbb szabályokat javasolnak, míg az üzleti világ szerveződései a fokozatos nyitás érdekében lobbiznak. (Klubrádió)


 

Kommentek

h i r d e t é s