fbpx Orbán már nem sokáig lehet médiapápa | CIVILHETES

h i r d e t é s

Orbán már nem sokáig lehet médiapápa

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán már nem sokáig lehet médiapápa

2021. november 30. - 12:32

 

Az Európai Unió illetékes biztosa a kedvezőtlen magyar, lengyel és szlovén tapasztalatok alapján megerősítette, hogy a Bizottság a jövő évben törvényt kezdeményez a szabad sajtó védelmében.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban - Forrás: Magyarország Kormánya/YouTube

Az Európai Unió illetékes biztosa a kedvezőtlen magyar, lengyel és szlovén tapasztalatok alapján megerősítette, hogy a Bizottság a jövő évben törvényt kezdeményez a szabad sajtó védelmében. A cél az, hogy nagy média cégek ne kebelezhessenek be kisebb vetélytársakat, illetve hogy meghiúsítsák a kormányzati beavatkozást a tömegtájékoztatásban.

Breton az Európai Hírmédia Fórumán bejelentette, hogy mindenféle jogtalan hatalmi fellépést meg akarnak akadályozni. Fenn kívánják tartani a sajtó sokszínűségét, megfelelő biztosítékok révén. A készülő „Médiszabadság Jogszabály” azt is megtiltaná, hogy külföldről manipulálják egyes országok közvéleményét választások előtt. Az előterjesztés benyújtása előtt széles körben kikérik a szakma véleményét.

A jelentős hozzáteszi, hogy Magyarország, Lengyelország és Szlovénia korlátozza a sajtó szabadságát, emellett Brüsszel attól tart, hogy az állami reklámok irányított elhelyezésével a hatalom befolyást tud gyakorolni a médiára. (Reuters) / nepszava.hu


 

h i r d e t é s