h i r d e t é s

Orbán megbosszulja a kapott pofonokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán megbosszulja a kapott pofonokat

2019. április 26. - 11:18

 

Az európai parlamenti és az önkormányzati választás közeledtével az Orbán-kormány meg akarja akadályozni, hogy bármi megzavarja a Fidesz választóinak a nem létező menekültáradatra koncentrálását. - írja a hirklikk.hu.

Illusztráció: flickr.com Fotó: Estonian Presidency

Ugyanezen a ponton találta el a rendszert 2014-ben a Lázár János titokzatos luxusútjainak dokumentumait kiperelő Origo is. Emlékezetes, hogy akkor a lap tulajdonosára, a Magyar Telekomra és német anyavállalatára gyakoroltak nyomást, sajtóinformációk szerint a telefontársaság annak fejében tarthatta meg frekvenciáját, hogy visszafogja az Origót.

A németek kirúgták az akkori főszerkesztőt, akit követett a lap hírrovata is

- írja a HVG.

Hogy mi lett azóta az Origóval, már történelem. Hogy mi történt a Népszabadsággal, a Heti Válasszal, a Magyar Nemzettel, a Hír Tv-vel, a Lánchíd Rádióval, már ismert.

A kormány, ha adminisztratív eszközök voltak a kezében, szinte minden esetben élt a lehetőséggel, így tarolta le a rádiós piacot is. A felvásárlás és bezárás mellett számos kifinomult vagy éppen ócskán pitiáner eszközt vet be a hatalom a kritikus sajtó ellehetetlenítésére, ezek között csak egy volt a Mahir lépése, amikor felmondta a HVG plakátszerződését.

A hetilap címlapjai jóval többek voltak a HVG promóciójánál: volt egy jól látható felület, amelyen hétről hétre kiosztotta a kokit és a sallert, amelyekről Orbán beszélni szeret, de nem tűri, ha az ő arcán csattannak.

hirklikk.hu


 

h i r d e t é s