fbpx Orbán "megfigyelő" az EU csúcson | CIVILHETES

h i r d e t é s

Orbán "megfigyelő" az EU csúcson

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán "megfigyelő" az EU csúcson

2015. október 25. - 16:54
0 komment

 

A nyugat-balkáni migrációs útvonal már nem érinti Magyarországot, ezért már csak megfigyelőként vesz részt az erről szervezett csúcstalálkozón - mondta vasárnap a megbeszélésre érkezve Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Madridban október 22-én. // FOTÓ: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

A kormányfő közölte, hogy a válság első számú oka az, hogy az Európai Unió és a schengeni övezet egyes országai nem képesek vagy nem készek állni a szavukat - írja a nepszava.hu. Orbán Viktor tudatta azt is, hogy többször javasolta, ha Görögország nem képes megvédeni a határait, akkor az Európai Unió ezt közösen tegye meg, "de senki nem hallgatott ránk".

Orbán reméli az EU-csúcstól

 "Abban bízom, hogy ma délután sikerül pontot tenni a nyitott határok politikájának végére, amely homlokegyenest ellentétes Schengennel és a meghívás-politikának, amely szintén ellentétes Schengennel. Remélem, hogy a schengeni övezet minden tagja azt fogja mondani, hogy a jövőben készen áll állni a szavát" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Nem ad tanácsokat

Orbán Viktor közölte, hogy Magyarország kész megosztani pozitív tapasztalatait a vasárnap délutáni munkamegbeszélésen. Arra az újságírói kérdésre, miszerint javasolja-e más országoknak is, hogy kerítést építsenek a határaikra, a miniszterelnök azt mondta: nem kenyere, hogy másoknak tanácsokat osztogasson.

Lásd még: Orbán döbbenetes kijelentést tett az EU-csúcs előtt

 

nepszava.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek