h i r d e t é s

Orbán menesztette Kásler egyik emberét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán menesztette Kásler egyik emberét

2019. július 18. - 10:33

 

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki határozat értelmében már nincs az EMMI kötelékében Fábián Károly helyettes államtitkár, aki eddig az egészségügyi fejlesztésekért volt felelős. - írja a portfolio.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Orbán Viktor felmentette Fábián Károlyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárát

- olvasható a közlöny legfrissebb számában.

A mostani ügy érdekessége, hogy a Népszava már május elején megírta saját értesülései alapján, hogy június elsejével felmentik Fábián Károly helyettes államtitkárt. Akkor a napilap szerint Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter addig is kényszer szabadságra küldte a mostanáig bizalmi embereként számon tartott munkatársát.

A magánszférában dolgozó urológus-onkológus szakembert tavaly októberben bízta meg a miniszterelnök Kásler Miklós javaslatára az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkári feladattal. Vagyis Fábián 8 hónapot volt a tárcánál, az egészségügyi fejlesztésekért volt felelős.

Az addig javarészt a magánszférában dolgozó orvos, közigazgatási tapasztalatok nélkül, Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár távozása idején került a tárcához. Fábián Károly a közfeladatai mellett is orvosként maradt a magánszférában is, honlapján továbbra is hirdette a magánrendelését.

portfolio.hu


 

h i r d e t é s