h i r d e t é s

Orbán nem-üzleti ügyei

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán nem-üzleti ügyei

2019. január 11. - 07:20

 

Emlékszünk még arra, amikor nem volt taggyűlés? És arra, hogy mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni? Most ezt úgy mondják, hogy a miniszterelnök nem foglalkozik üzleti ügyekkel. Ezt hallottuk tegnap az Orbáninfón, és hallottuk már korábban is, amikor Orbánt üzleti ügyekről kérdezték. Ma még megteheti, hogy ezt mondja, és talán még holnap is.

Forrás: Kovács Zoltán / Twitter

De egyszer majd borul a bili. Igaz, addig még ott állnak a derék urak, egymás mellett, összeszorított fogakkal, behunyt szemmel. Egymás tökét markolják görcsösen. Ki van találva ez a rendszer: én nem mondom el, amit rólad tudok, és akkor te is hallgatsz arról, amit rólam tudsz.

Sokat tudnak egymásról a derék urak, túlságosan sokat ahhoz, hogy megszólaljanak. Idővel persze lesz közöttük olyan, aki elszólja magát. Véletlenül, vagy, mert úgy érzi, hogy kimaradt valamiből.

De ez még odébb van, addig a titok, titok marad.

Ott kezdődött minden, az volt az eredendő bűn, amikor a hajdan volt FIDESZ-MDF székház eladásából származó pénz Orbán papa bányájaként kezdett új életet. Minden kérdés innen datálódik. Hogyan lett Polt Péter legfőbb ügyész? Miből telik a Figyelő által most az Év emberének választott Szijjártó Péternek 167 millió forintos kulipintyóra Dunakeszin? Jó, utóbbira tudjuk a választ: a szülei spórolták össze neki, egy élet megfeszített munkájával. (Az ember, mielőtt megszületik, gondosan válogassa meg, hogy kik lesznek a szülei.)

Hogy is volt anno a Gripenekkel? Ki az a Habony Árpád, aki nem szerepel a kormány fizetési listáján? Igazak-e a mendemondák Rogán Antal és a letelepedési kötvények jól jövedelmező kapcsolatáról?

Lázár tudja Rogánról, miből futja neki lakásra a Pasa Parkban, sokfős személyzetre ugyanott, hogy feleségének, Cilinek ne kelljen bajlódnia a háztartással. Lázár tudja, de nem mondja. Mert akkor Rogán is mondana valamit Lázár millióiról. Hogy miből vett évekkel ezelőtt az akkor tízéves Boldizsárnak 70 milliót érő lakást Budapesten. Kósa mama sertéstelepe? És Kósa mama Lajos nevű fiának kalandja a csengeri örökösnőként elhíresült háztartásbeli milliárdjaival?

Pintér Sándor belügyminiszter mindenkiről mindent tud, és ő is tudja, hogy róla is mindent tudnak a többiek. Ez egy zártkörű klub, ahol mindenkinek van a másikról egy szaftos története. Ez a belépő a klubtagsághoz. Minél több a történet, annál gördülékenyebb a felvétel.

Egyszer biztosan eljön az igazság pillanata. Nem lesz jó pillanata az Magyarországnak, égzengés lesz és földindulás, amerre csak a szem ellát. Tényleg nem kívánjuk senkinek. De most még senki sem szól, összetartja őket a közös rettegés. A félelem attól, hogy egyszer kiderül az igazság. Lehet, hogy mi, ma élők, akkor már nem leszünk, de legalább gyerekeinknek, unokáinknak megadatik, hogy hazatérjenek a messzi országokból.

Turistaként, természetesen. Rácsodálkoznak majd, hogy milyen szép hely ez a Magyarország, és nem értik az őseiket: miért engedték, hogy a hazájuk ilyen sokáig teli lehessen csúnyábbnál csúnyább történetekkel.

 

Szerző: Föld S. Péter / hirklikk.hu


 

h i r d e t é s