h i r d e t é s

Orbán- Putyin. Érdek- értelem és érzelem!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán- Putyin. Érdek- értelem és érzelem!

2016. január 25. - 10:20
0 komment

Az utóbbi napokban sorra lehet olvasni az Orbán- Putyin találkozó lehetséges okairól, valamint a találkozó esetleges kimeneteiről. 

Fotó: Stiller Ákos

Azonban egyről nem írtak semmit, nevezetesen a találkozó érzelmi rendszeréről.

Már több írásomban megírtam, hogy az oroszokat két dolog befolyásolja igazán, az értelem és az érzelem. Orbán mind a kettővel játszott már, egyrészt amikor oroszellenes politikát folytatott, megütötte az érzelmi szálakat, másrészt, amikor Paksot felajánlotta az oroszoknak, hozzányúlt az értelmi szálhoz.

Vlagyimir Vlagyimirovics, ízig- vérig orosz, minden lépése tükrözi ezt, azzal a többlettel, hogy nem engedi, hogy akármelyik elvigye az orosz érdekek bármi áron történő érvényesítésétől. Az oroszok általános politikai értelemben szavatartóak és ez Putyinra is igaz, elég csak a szír háborúra gondolni. Basir al-Asszádnak adott szavát tartja és a mögöttes orosz érdekeket is érvényesíti.

Putyin nem diktátor, de határozottan korlátozza a demokráciát saját, és Oroszország vélt és valós érdekeinek megfelelően, éppen ezért a rendelkezésére álló „hangszerek” száma és rendszere, csak az ellenfél méretétől, minőségétől és az orosz érdekektől függ.

Orbán figyelmeztetést kapott, egy a magyar sajtó által nem feltétlen jól tálalt esemény kapcsán, a nyíltan nacionalista és magyarellenes Egyesült Románia Párt (PRU) alakuló kongresszusán, a foter.ro beszámolója szerint, az orosz és a kínai nagykövetség is képviseltette magát. (MediafaxFoter)

Orbán nyugat felé azért tudta felmutatni az ő megkerülhetetlenségét, mert elhitette, hogy a szélsőjobb visszaszorítása érdekében cselekszik, ezt segítették elő az oroszok azzal, hogy visszafogták magukat a Jobbik finanszírozásában és irányításában. Orbán maga elvégezte az oroszok által elvárt Unió ellenes politikát, ráadásul nem ellenzékből, hanem hatalomból. A fent leírtak az Orbáni kettős játék pillérei.

A találkozó után beszűkül a mozgástér!

Amennyiben Orbán látogatása nem lesz sikeres, annak első érzékelhető jele a Jobbik erősödése lesz.

Orbán csapdába kergette magát, mert nincs tovább alakoskodás, Putyin nyílt egyenes kérdéseket fog feltenni és erre ugyan ilyen válaszokat vár.

Az biztos, hogy Orbánra vagy Goodfriend utódja vár itthon, vagy a Jobbikot irányító hasonló beosztású FSzB (KGB utód) tiszt.

Vajon így, hogy lesz sikeres Magyarország?

Címkék: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s