h i r d e t é s

Orbán sokat ígér a kecskemétieknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán sokat ígér a kecskemétieknek

2016. február 09. - 14:25
0 komment

Beindult a pénzosztás, Kecskeméten sem marad ki belőle. Már 2018-ra készülnek a Fidesznél.

Huszonötmilliárd forintot bocsát Kecskemét rendelkezésére a kormány, hogy a város létrehozhasson egy gazdaságfejlesztési alapot - közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, ahol a Modern városok program részeként megállapodást írt alá Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) polgármesterrel.

A kormányfő a közös sajtótájékoztatón elmondta azt is: megegyezés született arról, hogy a kecskeméti reptéren épül egy polgári célokat szolgáló kifutópálya, továbbá az ipartelepek folyamatos áramszolgáltatásának biztosítása érdekében fejlesztik a hálózatot.

A kabinet és Kecskemét megállapodott a város körüli körgyűrű teljes megépítéséről és az 52-es bekötőút négysávossá bővítéséről is. Emellett létrejöhet egy egyetemi ipari kutatóközpont a megyeszékhelyen. Felújítják továbbá a vasúti főpályaudvart, és tervben van a kecskeméti elővárosi vasútrendszer kialakítása is - ismertette Orbán Viktor, aki a megállapodásról tájékoztatva beszámolt a Kodály Intézet fejlesztéséről, új iskolaépület építéséről és a kecskeméti Városháza felújításáról is.

A Modern Városok program lényege, hogy a kormány mind a 23 megyei jogú városnak ad pénzt látványos beruházásokra, aminek bejelentésével a kormányfő aratja le a PR-t.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s